szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

ABBA-múzeum nyílik 2008-ban Stockholmban, hogy bemutassa a popzene egyik legnépszerűbb együttesének történetét.

Az ötletgazdák, Ulf Westman és Ewa Wigenheim a liverpooli Beatles-múzeum meglátogatásakor szánták rá magukat erre a lépésre. Kezdeményezésüket támogatja az együttes négy volt tagja, Agnetha Faltskog, Benny Andersson, Björn Ulvaeus és Anni-Frid Lyngstad is - írta az El País című spanyol napilap.

A múzeum a svéd főváros centrumában tervezik megnyitni egy 3-4 ezer négyzetméteres területen, ahol kiállítanak mindent, ami az együttessel kapcsolatos. Lemezeiket, hangszereiket, eredeti ruháikat, fotóikat és más különböző emlékeket. Westmanék úgy gondolják, hogy a múzeum vonzó lesz a turisták számára, évente átlag egy millió látogatót remélnek.

Jelenleg azonban még szponzorokat keresnek tervük megvalósításához és úgy vélik: az ABBA olyan márkanév a 370 millió eladott lemezzel és a jelenlegi kétmilliós kereslettel, amelybe érdemes beruházni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Kult

Új stratégia a Néprajzi Múzeumban: kultúrcentrum

Zenés programokkal, fiatalokat megcélzó stratégiával igazi kulturális központtá kíván válni a budapesti Néprajzi Múzeum, amelynek igazgatója ismertette az intézmény következő évadának kiállítási terveit.

MTI Világ

Megnyílt a Karel Gott múzeum

Megnyitotta kapuit a Karel Gott múzeum. A Gottland elnevezésű új cseh turistacsalogató a Prágától alig néhány kilométerre fekvő Jevanyban van, abban az emeletes villában, amelyben a "prágai aranycsalogány" lakott a hetvenes és a nyolcvanas években.

MTI Világ

Az orosz cárnők múzeuma

A középkori orosz cárnők és nagyhercegnők múzeuma nyílik meg jövőre a Kremlben a hölgyek földi maradványai alapján kidolgozott rekonstrukciókból.