szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hollywoodi filmtéma lehet a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban tavaly február óta játszott Rovarok című musical - közölte a szabolcsi teátrum.

Tasnádi István és Moldvai Márk darabját magyar származású amerikai filmesek is megtekintették december elején a budapesti bemutatón, s utána vetették fel, hogy animációs filmet vagy játékfilmet készítenének az alkotásból - mondta Magyar Krisztina.

Kiemelte: az animációs alkotásokat és játékfilmeket készítő Angeli Levente - aki hollywoodi társaival, Soltész Nagy Attilával és Juszt Balázzsal látta a musicalt - azonnal kapcsolatba lépett a darab írójával, Tasnádi Istvánnal.

A szerző Krigler Gáborral közösen meg is írta az animációs film forgatókönyvét, s azt az amerikai filmgyár magyar származású alkotói angol fordításban már meg is kapták.

A hollywoodi érdeklődők január 29-én, a nyíregyházi színházban újra megtekintik a Rovarok előadását, mielőtt a végleges döntést meghozzák.

Angeli Levente, akinek 100 százalék élet című könyve Magyarországon is megjelent, nagyon eredeti, filmen is sikerrel megvalósítható ötletnek tartja a musicalt - mondta Magyar Krisztina.

A darab egy kérész egész életét jelentő egyetlen napjáról szól, a darab hőse, Tiszavirág egy nagyvárosi csatorna partján bújik ki bábjából. Az ottani rovarok igyekeznek bearanyozni rövid életét, elviszik "a legmenőbb helyekre", miközben segítenek keresni a párját is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!