szerző:
MTI/hvg.hu

"Telitalálatos" lett a A Dixie Chicks country trió a 49. Grammy-díj gáláján. A lánycsapat díjra váltotta Talking The Long Way című albumának és Not Ready To Make Nice című dalának mind az öt jelölését. A Red Hot Chili Peppers rockegyüttes hat jelölésből négy, Mary J. Blige rhythm and blues énekesnő nyolcból három díjat vihetett haza. A Los Angeles-i Staples Centerben közép-európai idő szerint hétfőre virradóra tartott gálán a közzétett lista szerint a két magyar jelölt, Fischer Iván és Schiff András végül nem kapta meg az elismerést.

A Dixie Chicks százszázalékos eredményét a díjkiosztón értékesebbé teszi, hogy az album és a dal megnyerte mind az év felvételéért, mind az év albumáért és az év daláért járó trófeát. Legutóbb 1993-ban Eric Clapton söpörte be az összes fődíjat. A Talking The Long Way című lemezt nyilván górcső alá veszi a szakma, s felszökik iránta a kereslet a lemezboltokban.

A Red Hot Chili Peppers Los Angelesben is bizonyította, hogy nélküle manapság nem lehet rockzenéről beszélni. A Stadium Arcadium a legjobb rocklemez díja mellett további két trófeát nyert az album Dani California című dala, s megkapta a különleges kiadványoknak járó elismerést is. A fiúk összességében elégedettek lehetnek, hiszen hat jelölésükből négy trófea született. Nézze meg a Tell me Baby, valamint a Snow című daluk videóklipjeit a Stadium Arcadium albumról:

A nyolc jelölésből hármat realizáló Mary J. Blige sem tűnt bánatosnak. Nem is lehetett, hiszen ha "fődíjat" nem sikerült is kapnia, a The Breakthrough című albuma, s annak Be Without You című dala három rhythm and blues-díjat ért.

Az év felfedezettje, egyúttal a legjobb country-énekesnő díja a fiatal Carrie Underwoodé lett, aki meghatottan fogadta az elismerést. A férfiak között ebben a műfajban sokadszor volt befutó Vince Gill.
Ha még nem hallott Carrie Underwood-ról, nézze meg egyik klipjét itt:

Bob Dylan Modern Times című albuma tavaly hatalmas közönségsikert aratott. Most a szakma a lemez kortárs folk, Someday Baby című dalát pedig a legjobb szóló rockteljesítmény díjával jutalmazta. A dzsesszben otthonos George Benson ezúttal a pop és a rhytm and blues műfajban nyert két Grammyt. Nézze meg Dylan Someday Baby című díjnyertes dalának videoklipjét:

A rapperek gyöngye az idén Ludacris, ő két díjat kapott. A blues kategória díjait a veterán Ike Turner és Irma Thomas kapta. A popkategóriákban kétszeres nyertes Tony Bennett (egyik díját Stevie Wonderrel együtt kapta), és szintén két díj jutott a Gnarls Barkleynek az alternatív kategóriában. Popban és rapben díjazott lett Justin Timberlake (többszörösen is). A popban John Mayer, Christina Aguilera, a The Black Eyed Peas szerepel a kitüntetettek között. Bruce Springsteen a tradicionális folklemezek versenyében futott be, s megnyerte a hosszú videofilmek díját is. A hatvanéves Peter Frampton élete első Grammyjének örülhetett.

A dzsessz-díjakért vívott versengés nyertesei közül Nancy Wilson, a nemrégiben Budapesten koncertező Béla Fleck, valamint a közelmúltban elhunyt Michael Brecker és Chick Corea díja érdemel említést.

A díjkiosztót kísérő show-műsor egyik szenzációja a több évtizedes szünet után fellépő Police együttes volt. Színpadra lépett az este hőse, a Dixie Chicks, továbbá az Earth Wind and Fire, Shakira és Wyclef Jean, Chris Brown, a Gnarls Barkley és sokan mások. Az idei Grammy-gálán az "öregek" bizonyították, hogy még tartják a lépést a fiatal nemzedékkel.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Kult

Mariah Carey és a U2 tarolt a Grammyn

Mariah Carey nyolc jelöléséből hármat megnyert Los Angelesben a 48. Grammy-gálán. Az öt trófeát begyűjtő U2-é az év dala és az év albuma, a Green Day együttesé az év felvétele, az év felfedezettjének járó díj pedig John Legend rhythm and blues énekes lett. A többszörös díjazottak között van Kanye West rapper, Allison Krauss country-énekesnő, Les Paul veterán gitárkirály.

MTI Kult

Grammy: Ray Charles tarolt

Ray Charles Genius Loves Company című posztumusz duett-albuma nyerte a 47. Grammy-díj három legfontosabb elismerése közül az év felvétele és az év albuma díjakat. A legjobb dalnak járó elismerést John Mayer vehette át Daughters című szerzeményéért.

MTI Shake

Hat Grammy-jelölést kapott a Red Hot Chili Peppers

Mary J. Blige nyolcszoros, a Red Hot Chili Peppers együttes hatszoros jelölt a 49. alkalommal kiosztandó Grammy-díjra - jelentették be a hollywoody Fonda Theatre-ban. Schiff András és Fischer Iván a komolyzenei Grammy-díj jelöltjei között van.

Ahol nyert, ott mindent vitt az ellenzék

Ahol nyert, ott mindent vitt az ellenzék

Dugába dőlhet a Facebook nagy terve, menekülnek saját pénzének támogatói

Dugába dőlhet a Facebook nagy terve, menekülnek saját pénzének támogatói

Tizennégy szavazat – volt, ahol ennyi döntött két polgármesterjelölt között

Tizennégy szavazat – volt, ahol ennyi döntött két polgármesterjelölt között

Több száz Kispaládra bejelentett ukrán szavazhatott a választáson

Több száz Kispaládra bejelentett ukrán szavazhatott a választáson

Napokon belül árulni kezdik a Huawei újabb jó kamerás mobilját

Napokon belül árulni kezdik a Huawei újabb jó kamerás mobilját

Pikáns húzással lett részvényes az Est Médiában a főváros

Pikáns húzással lett részvényes az Est Médiában a főváros