szerző:
MTI/hvg.hu

Július 20-án Magyarországon koncertezik a Rolling Stones. Jegyek március 30-tól kaphatók. A Bigger Bang Europen Tour egyik állomása lesz a Puskás Ferenc Stadion.

A Rolling Stones
Újabb dobás előtt
© rollingstones.com
Körülbelül 8 900 és 15 000 forint közötti áron lehet majd jegyeket venni a koncertre, illetve 25 ezerért luxus ülőhelyre válthatnak belépőt a rajongók – mondta el a hvg.hu-nak Hegedűs László, a Stones koncertet szervező Multimedia Concerts vezetője. A koncertszervező cég 8 éve igyekszik megszervezni egy budapesti koncertet, de korábban olyan magas költségei lettek volna az eseménynek, hogy fennállt annak a veszélye – ha 25-30 ezres jegyárak lettek volna - , hogy nem telik meg a stadion. Most azonban 5 koncertet is ad a Rolling Stones a régióban, így a 60 kamionnal és 2 magánrepülőgéppel érkező turné költsége is alacsonyabb lehet egy-egy országban. Jaggerek egyébként nem konkrét összegért lépnek fel, hanem a bevételekből – amely teljes egészében az övék - fedezik a költségeket, fizetik a szervezőket.

A turnét bejelentő londoni sajtótájékoztatón, amelyen az együttesből csak Sir Mick Jagger, a veterán rock-and-roll banda 2003-ban lovagi rangra emelt, 63 éves frontembere vett részt, elhangzott: a június 5-én, Belgiumban kezdődő európai koncertturnénak 27 állomása lesz, köztük számos kelet-európai. A Rolling Stones a budapesti koncert előtt fellép egyebek mellett a montenegrói Budvában, majd Belgrádban és Bukarestben, a Puskás Ferenc Stadion után pedig Brno, Kijev és Szentpétervár következik.

Az Ördög beszél,
a sajtó beszól
Mick Jagger élő tévéadásban jelentette be a turné állomásait, majd válaszolt az emailen érkező kérdésekre. Nem látta? Itt megnézheti!
A Rolling Stones 2005-ben tért vissza a színtérre a zenekar nagy jkorszakait idéző A Bigger Bang című albummal. Az új album valóban jól siekrütl, valahol ott folytatja, ahová 1980-ban a Tatto You helyezte a mércét.

A Stones több hullámban bonyolította világkörüli turnéját és több különböző műsorral koncertezett. Kisebb, közepes és megahelyszínekhez alakították a programot; mást játszottak az 1-2 ezer férőhelyes, klubhangulatú helyeken és mást a stadionokban.

"Minen este változtatjuk a dalok listáját" - ígérte Mick Jagger a turné bejelentésekor, utalva a soron következő koncertekre. Egyben elmondta, izgalmasnak tartják, hogy olyan helyeken is játszanak most, ahová eddig nem jutottak el. Jagger a turnéállomások bejelentése után emailen érkező kérdésekre is válaszolt.

A rendkívül zsúfolt program szerint az együttes megfordul még többek között Frankfurtban, Párizsban, Lyonban, Barcelonában, Lisszabonban, Madridban, Rómában, Koppenhágában és Oslóban is; a körút augusztus 21-én, Londonban zárul. Jagger azt is bejelentette, a turnéban fesztiválok is helyet kapnak; ilyesmi nagyon régen nem fordult elő a Stones történetében.

A Rolling Stones 2005 augusztusában indította el világkörüli turnéját Bigger Bang című lemezének megjelenése alkalmából, és ez eddig minden idők legjövedelmezőbb koncertkörútja. Csak tavaly, az amerikai Bigger Bang-sorozat 39 koncertje - amelyet több mint egymillióan láttak - 138,5 millió dollár (25,6 milliárd forint) bevételt hozott; ez egyben amerikai koncertbevételi rekord is.

A Stones 1995-ben játszotta eddigi egyetlen budapesti koncerjét, az akkor Népstadionnak hívott Puskás Stadionban, egye emlékezetes, esős nyári estén. 

A Stones 1963-ban alakult és a zenekar klasszikus felállása azóta háromszor változott. 1969-ben az elhunyt Brian Jones gitáros helyére Mick Taylor került. Ő 1974-ben távozott, azóta posztján Ronnie Wood játszik. Az alapítótag Bill Wyman basszusgitáros 1993-ban hagyta el a zenekart; őt a lemezeken és a koncerteken Darryl Jones pótolja.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Vasco da Gama elsüllyedt hajójában találták meg a világ legrégebbi tengeri csillagóráját

Vasco da Gama elsüllyedt hajójában találták meg a világ legrégebbi tengeri csillagóráját

Hiába kértek rendőri segítséget a nyúzott állattetemekbe botló óbudaiak

Hiába kértek rendőri segítséget a nyúzott állattetemekbe botló óbudaiak

"8-10 méterre repültek" - Elalvó sofőr okozhatott balesetet, két rendőr sérült

"8-10 méterre repültek" - Elalvó sofőr okozhatott balesetet, két rendőr sérült

Az ukrán elnök szerint a plüssmalacos dobálózók a választást akarják meghiúsítani

Az ukrán elnök szerint a plüssmalacos dobálózók a választást akarják meghiúsítani

Több ezer választópolgár tűnt el Csepelről

Több ezer választópolgár tűnt el Csepelről

Halálos motorbaleset történt Szentbalázsnál

Halálos motorbaleset történt Szentbalázsnál