szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Bonót, a U2 rockbanda énekesét lovaggá - igaz, csak tiszteletbelivé - ütötte a brit királyság.

A 46 éves ír sztár, polgári nevén Paul Hewson, Dublinban vehette át a kitüntetést David Reddeway brit nagykövettől a zeneiparban elért eredményeiért és a különféle humanitárius szervezetek érdekében végzett munkájáért.
 
A Sir cím viselésére mindazonáltal nem jogosult, mert az csak brit állampolgároknak jár. Ez azonban nem nagyon zavarja az énekest: "Úgy szólíthattok, ahogy akartok: úrnak, uraságnak, félistennek, csak éppen sirnek nem" - mondta higgadtan.
 
Az énekest egyébként kiérdemelte már a francia becsületrendet is, 2005-ben pedig a Time magazin az év emberének választotta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kult

Bono: rockhérosz vagy politikai jófej?

A U2 zenekar énekese megasztár, akár Mick Jagger, vagy Paul McCartney. Közben azonban harmadik világbeli országok adósságainak elengedéséért és a nemzetközi AIDS-küzdelem pénzügyi forrásaiért lobbyzik a vezető politikusoknál. Összefér ez a két szerep? A zenekar szerint sem mindig.

Kult

Bono (ismét) megmenti a világot

A megfáradt rockzenész új projektje: vásárolj pirosat, hogy jobb legyen a világ. Bono, mint a RED márka arca; a jótékony célú reklámprojektből divat lett.

MTI Világ

A Gates-házaspár és Bono az év emberei a Time szerint

A világ leggazdagabb emberét, Bill Gateset, feleségét Melindát, valamint az ír rockénekes és békeharcos Bonót választotta az idén az év emberének a Time című amerikai hírmagazin a szegénység csökkentése, az ínséget szenvedők megsegítése érdekében kifejtett nemzetközi közéleti szereplésük elismeréseként.