Tetszett a cikk?

Egymillió forint összdíjazású pályázatot írt ki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem az intézményre jellemző "azonosító jelek" kidolgozására.

A címer- és zászlótervek mellett másfél perces akusztikus szignálkompozíciót is várnak, mégpedig olyat, amelynek felcsendülése egyrészt növelhetné az egyetemi és a kari ünnepségek méltóságát, másrészt a telefonos kapcsolások hívásvárakoztató dallamaként is alkalmazható. Korábban hasonló úton lett "véradó szignálja" az Országos Vérellátó Szolgálatnak, amely nem kevesebb mint 64 pályaműből választotta ki "a véradók önazonosságát és közösségi összetartozását erősítő" kétperces darabot, Istvánfi Gábor esztergomi zeneszerző művét. Zene beszerzésére egyébként további lehetőségek is adódnak: az egyik mobiltársaság az internetes honlapján hirdeti, hogy a vállalati mellékek kapcsolása közben hallható, "a társaságra jellemző" dallamcsengő akár egyedileg legyártatható, akár katalógusból kiválasztható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!