szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Századik születésnapját ünnepli hétfőn Jászai Joli színésznő lakóhelyén, a piliscsabai Nagyboldogasszony Házban - közölte a szociális intézmény mentálhigiénés munkatársa.

Jászai Joli néni a vasárnapot családi körben, gyermekeivel, unokáival és dédunokáival tölti, hétfőn pedig a ház lakói, dolgozói köszöntik - mondta Bebiák Józsefné. Beszámolt arról, hogy a népszerű színésznő három éve az intézmény lakója. Jó egészségnek örvend, bár koránál fogva már nem lát olyan jól, s fáradékonyabb, mint régen. Ízületi problémái is vannak, mégis aktív, sokat sétál a ház kertjében.

A munkatárs megjegyezte: az elmúlt napokban nagy a nyüzsgés Jászai Joli körül. Közelgő születésnapja alkalmából rokonai mellett felkeresik barátai, ismerősei. Aki pedig nem tud eljönni, ajándékot küld. Érkeznek virágok, torták, de volt, aki sókristály lámpával kedveskedett az ünnepeltnek - mondta.

Jászai Mari színész unokahúga 1907. május 21-én született Rábatamásiban, 1950 és 2004 között Pécsett élt, nyugdíjazásáig napközivezetőként dolgozott.

A neves nagynéni előadói képességét és egyéni humorát a győri színház igazgatója, Bor József fedezte fel Jászai Mari szobrának 1984-es avatóünnepségén. A direktor később színházi szerepet is adott neki.

Jászai Joli azóta fellépett Veszprémben és több televíziós műsorban, illetve nyugdíjas esteken. Szerepet kapott egyebek mellett a Szerelem első vérig, a Szerelem második vérig, a Csók, anyu, az Édes Emma, drága Böbe, a Napló apámnak, anyámnak, a Hetedik szoba és a Sztracsatella című filmben is. Verseim címmel 1992-ben önálló kötete jelent meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!