szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Igazgatóváltással zárta az idei évadot a kaposvári színház társulata; vasárnap elköszönt Babarczy László, aki 29 éven át igazgatta a társulatot, helyére a városi önkormányzat által kiírt pályázat második fordulójában nyertes Znamenák István, a színház eddigi főrendezője került.

"Optimistán hagyom itt a székemet"- mondta a teátrum távozó igazgatója, aki úgy vélte: "méltán lehetünk optimisták, a kaposvári színház jövője megnyugtató". Hozzátette: örül annak, hogy a színház új vezetése nem tálcán kapta meg a pozícióját, hanem meg kellett küzdenie érte. De a küzdelemnek még nincs vége - jegyezte meg Babarczy László.

Kiemelte: a most zárult szezon egészen kivételes volt, több mint 93 ezer néző látta az előadásokat. Znamenák István, aki a kiírás szerint egy évre kapott megbízást a társulat vezetésére, azt mondta: minden erejével azon lesz, hogy a lehető legbiztonságosabban vigye tovább a társulatot azon az úton, amelyen eddig volt. "Iszonyú sokat fogtok dolgozni, és nagyon keveset fogtok keresni" - vetítette előre a következő évadra szóló kilátásokat az új igazgató, aki 16 évet töltött el eddig a kaposvári színházban.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Kult

Távozik a békéscsabai színház igazgatója

Közös megegyezéssel pénteki hatállyal távozott a Békés Megyei Jókai Színház éléről Konter László - jelentette be a megyei Önkormányzat elnöke a képviselő-testület zárt ülése után pénteken. Így a Konter ellen folyó fegyelmi vizsgálat megszűnik.

MTI Kult

Heten lennének igazgatók a szolnoki színházban

Az újbóli kiírásra hét pályázat érkezett be a szolnoki Szigligeti Színház igazgatói állására a teátrumot fenntartó, fideszes többségű városi önkormányzat polgármesteri hivatalához – közölte a kulturális ügyekért felelős alpolgármester a pályaművek szerdai bontását követően.

MTI Kult

Erkel Színház: két tervet dolgozott ki az Opera új vezetése

A Magyar Állami Operaház új főigazgatója két tervet dolgozott ki az Erkel Színházzal kapcsolatban: az egyik szerint csak a bezárásra ítélt épületet, a másik szerint azonban az Andrássy úti Ybl-palotát is felújítanák 2012-ig.

Negyvenöt szupersportkocsi vonult fel egy illegális autós találkozón

Negyvenöt szupersportkocsi vonult fel egy illegális autós találkozón

Komoly frissítést kaphat az Apple digitális asszisztense, a dadogást is megértheti

Komoly frissítést kaphat az Apple digitális asszisztense, a dadogást is megértheti

362,6-os euróárfolyamra gyengült a forint

362,6-os euróárfolyamra gyengült a forint