szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Lánchíd 19 Design Hotel, a lágymányosi Infopark "D" épülete és a New York Palota rehabilitációja nyerte el a Budapest Építészeti Nívódíja 2007 pályázaton a legkiemelkedőbb új és felújított épületeknek járó címet az idén.

Galéria, kattintson!
© hvg.hu
Beleznay Éva megbízott fővárosi főépítész elmondta: a pályázatot ebben az évben öt kategóriában hirdették meg szeptember végén, október végi beadási határidővel. A kiírásra 14 pályamunka érkezett: négy a közhasználatú intézmény, öt az iroda, kereskedelem és vendéglátás, kettő a többlakásos lakóház, egy a műemlék-helyreállítás és rehabilitáció, valamint kettő az arculatformáló innovatív alkotás kategóriában. A pályázók olyan épülettel jelentkezhettek, amelynek használatbavételi engedélyét 2005 július 1. után adták ki - tette hozzá.

Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes elmondta: a 14 tagú szakmai zsűri elismerő oklevelet adományozott az angyalföldi R+C irodaház, az újbudai TONIC Tower és a XII. kerületi Magyar Bíróképző Akadémia tervezőinek. A három, Budapest Építészeti Nívódíja 2007 címet elnyert pályázat 550-550 ezer forintos, a három dicséretet és oklevelet kapott pályamű 250-250 ezer forintos díjazásban részesül.

A tervekből és a megvalósult épületek fotóiból december 19-én az N and N Galériában kiállítás nyílik, amelyen a teljes pályázati anyag, köztük a nívódíjas alkotások is láthatóak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Ingatlan

Százéves társasház kapta a nívódíjat

A IX. kerület Viola utca 50. szám alatti épületet Erzsébet Királyné Házának nevezték el, mert a tizenöt lakásos újépítésű társasház története visszanyúlik a XIX. századba. A ház múltbeli története és mai átváltozása rendkívüli építészeti megvalósítást eredményezett; a szakma ezt jutalmazta.