szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elkészültek a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program részét képező konferencia- és koncertközpont engedélyezési tervei, amelyeket kedden, Pécsett mutattak meg a sajtó képviselőinek.

A Pécs2010 Menedzsment Központ szerdán adja át a terveket a közigazgatási hivatalnak. Ezzel kezdetét veszi a nemzetgazdasági szempontból kiemeltnek minősített beruházás engedélyeztetési eljárása - mondta Mészáros András, az EKF-program főigazgatója a sajtótájékoztatón.
 
Beszámolt arról, hogy a tervpályázaton nyertes budapesti Építész Stúdió Kft. által készített tervek alapján, mintegy 6 milliárd forintból, a belvároshoz közel olyan ezer férőhelyes épület készül el 2010-re, amelynek fő funkciója komolyzenei hangversenyek megtartása, de a zenekaroknak fenntartott helyiségek átrendezhetők konferenciák és fórumok résztvevőinek fogadására is.
 
Hozzátette: a kivitelezés 2008 őszén kezdődik. Az épület a környezetébe szervesen illeszkedő, könnyen megközelíthető, s hosszú távon is jól hasznosítható, költséghatékonyan működtethető lesz, lehetővé téve a Pannon Filharmonikusok mellett több pécsi együttes sikeres tevékenységének folytatását, Pécs kulturális kínálatának bővítését.
 
Mészáros András megjegyezte, hogy az EKF többi nagyprojektje közül a regionális könyvtár és tudásközpontnál a jövő héten, a közterek és parkok újjáélesztése esetén a következő hetekben kerül sor az engedélyeztetési tervek átadására.
 
A pécsi EKF-program költségvetése 45 milliárd forint, ebből 9 milliárdot tesznek ki a működési költségek, amelyek a rendezvények forrásait is magukban foglalják. A fennmaradó összeget beruházásokra fordítják. A büdzsé tervezett európai uniós forrásokból, állami támogatásból, önerőből és szponzorok felajánlásaiból áll.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Kult

Tovább csúszik a 2010-es pécsi EKF-program

Csúszás látható a 2010-es pécsi EKF-program előkészítésében, ezért a kormányzatnak és a projekt minden résztvevőjének segítenie kell a kapcsolódó beruházások megvalósításában - mondta az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottsága vidékfejlesztési albizottságának fideszes elnöke pénteken Pécsett.

Helyi érték

Egymillió turista lepi el Pécset

Lakossági fórumot tartottak tegnap este Pécsen, ahol a kulturális év szervezői mindenkit megpróbáltak megnyugtatni: a fő beruházások elkészülnek 2010-re és a baranyai várost minden valószínűség szerint el fogják lepni a turisták – írja a Pécsi Napilap.

Az utolsó elem is a helyére került a déli összekötő vasúti Duna-hídon

Az utolsó elem is a helyére került a déli összekötő vasúti Duna-hídon

Elutasította a rendőrség az Orbán Viktor elleni feljelentést

Elutasította a rendőrség az Orbán Viktor elleni feljelentést

Megírták a kormányzati tájékoztató honlapon, mit kell tudni a kínai vakcináról

Megírták a kormányzati tájékoztató honlapon, mit kell tudni a kínai vakcináról