szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Világszerte az angol Coldplay együttes adta el a legtöbb lemezt 2008-ban. A Viva La Vida Or Death And All His Friends című albumból 6,8 millió példány kelt el - derül ki a kiadókat tömörítő szervezet hétfőn közzétett statisztikáiból.

A Chris Martin nevével fémjelzett rock banda minden korábbi rekordot megdöntött, egy hete pedig három, közte a legjobb rock albumnak járó díjat begyűjtve a Grammy-díjátadón is tarolt. 
    
Az eladásokat tekintve második helyre ért fel az újra turnézó ausztrál AC/DC Black Ice című lemeze, a harmadik a Mamma Mia című film zenéje lett. 
    
Figyelemreméltó eredményt ért el a walesi Duffy, akinek bemutatkozó Rockferry című albuma a negyedik legkeresettebb hanghordozó volt a világon. Az ötödik helyet a Metallica Death Magnetic albuma csípte meg.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Kult

Grammy: tarolt a Coldplay, Lil Wayne és Robert Plant

Az 51. Grammy-gálán a hétszeres jelölt brit Coldplay együttes három díjat nyert, köztük az év daláért és az év rockalbumáért. A 8 díjra jelölt Lil Wayne négy, Robert Plant Allison Krauss-szal szintén négy díjat kapott - utóbbi az év felvételéért is.

MTI Shake

WMA: Coldplay, Kid Rock, Beatles

A brit rockegyüttes, a Coldplay a World Music Awards két díjával gyarapította trófeagyűjteményét vasárnap. Kétszeres díjazott rajta kívül Leona Lewis és Kid Rock, életműdíjas a Beatles.

MTI Kult

A Coldplay tarol az MTV Music Awards-jelölésen

November 3-án Lisszabon ad otthont az MTV Music Awards 12. gálájának, amelyen a legtöbb jelölést az angol Coldplay alternatív rockbanda és a Gorillaz "rajzfilmzenekar" kapta, illetve szülőatyjuk: Damon Albarn.

hvg.hu Tech

Nagyobb profitot várnak a Coldplay vagy Robbie Williams CD-itől is

A zeneipar alaposan megváltozott az utóbbi időben. A korábban jól nyomon követhető trendeket felváltották a regionális és globális kiskereskedők által kiszolgált egyre összetettebb ügyfélkör igen színes vásárlási szokásai. Emiatt még az olyan nagy cégeknek is, amint az EMI gyorsabb információelemzésre és nagyobb rugalmasságra van szükségük az új terméktípusok és üzleti modellek megtalálásához.

Kult

Roxytól Coldplay-ig: Brian Eno, a trendtervező

Két divatdiktátor, Bryan Ferry és Brian Eno a hetvenes évek elején megszabta a következő évtizedek popesztétikáját: a punktól, az új hullámon át, az új romantikusokig, és vissza a rock and roll gyökeréig. A wan2 most egy klasszikus Roxy Music lemez nyomán bemutatja Eno produceri munkásságát. Új kreációját pedig a Coldplay mutatja be hamarosan Budapesten is.

MTI Kult

Lopott volna a Coldplay?

Nyilatkozatban utasította vissza a brit Coldplay együttes Joe Satriani gitárvirtuóz plágiumvádjait. A gitáros állítása szerint az új lemezével hét Grammy-jelölést kapó Coldplay Viva La Vida című dalában felhasználta If I Could Fly című, 2004-es instrumentális szerzeményének "lényeges részeit".

Karambolozott, majd felborult egy mentőautó Budapesten

Karambolozott, majd felborult egy mentőautó Budapesten

Nem kerülhet rosszfiúk kezébe az iPhone a filmekben

Nem kerülhet rosszfiúk kezébe az iPhone a filmekben

Megszavazták a 2020-as fővárosi költségvetést

Megszavazták a 2020-as fővárosi költségvetést