szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Urbanlegends.hu blog a híres street artos, Banksy első filmjéről, a "Kijárat az ajándékbolton át"-ról elmélkedik.

Banksyt talán már nem kell bemutatni: védjegye a láthatatlansága és arcnélkülisége, híres akciói közé tartozik a Palesztina és Izrael közötti betonfal megfújása. Tavaly előállt első filmjével, amit Oscar-díjra is jelöltek, dokumentum kategóriában. De vajon mennyire dokumentum az alkotás - idéz fel a blogger egy azóta is tartó vitát.

Tényleg létezik a film francia főszereplője vagy csak Banksy kitalációja? Valóban korabeli felvételeket vágtak össze? És különben is: hisz még valaki abban a misztikus sóderben, hogy senki nem tud semmit a művészvilág utcai világsztárjáról? - teszi fel a kérdéseket a blog szerzője. A teljes bejegyzést elolvashatja az Urbanlegends.hu oldalon.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Napi merítés

Nem volt igaz az óriásmamuszról szóló hír

Negyvenhatost rendelt, tévedésből azonban 4600-ast szállítottak neki. Legalábbis ezt állította, és fotója is volt hozzá. Valójában csupán egy jól megszervezett PR-kampányról van szó - olvasható az Urban Legends legendavadász oldalon.

Schobert Norbert rácsodálkozott a kommentelők gonoszságára

Schobert Norbert rácsodálkozott a kommentelők gonoszságára

Halálra késeltek egy 19 éves fiatalt a IX. kerületben

Halálra késeltek egy 19 éves fiatalt a IX. kerületben

A szállodások szövetsége szerint pünkösdig is tarthatnak a korlátozások

A szállodások szövetsége szerint pünkösdig is tarthatnak a korlátozások