szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Többhetes gyógykezelés várhat Kocsis Zoltánra, a Nemzeti Filharmonikusok főzeneigazgatójára. Betegsége miatt csütörtökön szállították kórházba.

Kocsis Zoltánt, a Nemzeti Filharmonikusok főzeneigazgatóját váratlan megbetegedése miatt csütörtökön kórházba kellett szállítani. A vele meghirdetett hangversenyeket a következő hetekben a Nemzeti Filharmonikusok vendégkarmesterek bevonásával tartja meg – közölte Kovács Géza, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, Énekkar és Kottatár (NFZ) főigazgatója péntek reggel.

A szeptember 25-i, kedd esti évadnyitó koncertet – műsorán Debussy szimfonikus darabjaival és Bartók A kékszakállú herceg vára című művével – Kovács János Kossuth-díjas karmester vezényli.

©

"Kocsis Zoltán kivizsgálása és gyógykezelése várhatóan heteket vesz igénybe. Ez idő alatt teljes nyugalomra van szüksége, ezért családja az ügyben hírzárlat elrendelését kérte. Amint erre – reméljük hamarosan – lehetőség nyílik, a Nemzeti Filharmonikusok további tájékoztatást ad ki a világhírű művész állapotáról és remélt gyors felépüléséről" – írta az MTI-hez eljuttatott közleményében az NFZ főigazgatója.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!