szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem nyerte el a neves eurovíziós bloggerek tetszését a magyar induló dala, esélytelennek tartják a továbbjutásra a Kedvesemet.

Közömbös, unalmas, egyszerű. Ilyen jelzőkkel illeti például az oikotimes ByeAlex Kedvesem című dalát. "Nem lehetne ennél unalmasabb egy dal, még ha értjük is a koncepciót" – írják a blogon, és esélytelennek tartják, hogy az utóbbi évek sikeres továbbjutásai után bekerülnénk az Eurovízió döntőjébe.

Az ESC United munkatársai a Malmőben zajló próbákról tudósítanak, ők ugyancsak negatív véleményt formáltak meg Márta Alex előadásáról: "kissé unatkoztam, aranyos a dal, de túl statikus" – írja Zack. A magyar dalhoz a többiekéhez képest alig tudtak hozzáfűzni valamit, azt viszont megemlítették, hogy a gitáros is nagyon unatkozni látszott a színpadon. Egy másik oldalon ennél is lesújtóbb kritikát fogalmaztak meg: "Ez a dal leverte az immunrendszeremet. Annyira tompa, hogy még egy drogos is kissé lehangolónak találná" – írják, és csak azért látnak valami halvány esélyt a továbbjutásra, mert a második elődöntő mezőnye is elég gyenge.  

Tekintse meg az egyik próbáról készült videót.

Kevés dicséretet kapott az előadás, egyedül a vidám grafikus hátteret említették pozitívumként a véleményezők.

ByeAlex jövő hét csütörtökön 12. fellépőként bizonyíthat. Amennyiben továbbjut, május 18-án, a szombati döntőn képviselheti Magyarországot az Eurovíziós Dalversenyen Svédországban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!