szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Újszínház a 2011-es bevétele 58 százalékát, a József Attila Színház az előző évi 66 százalékát érte el tavaly – derült ki a Napi Gazdaság összeállításából.

Visszaestek a nemrégiben igazgatóváltáson átesett színházak bevételei 2012-ben, kivéve a Trafóé, amely tudta tartani az előző évi szintet – írta kedden a Napi Gazdaság.

Az Újszínház a 2011-es bevétel 58 százalékára, a József Attila Színház az előző évi 66 százalékára esett vissza 2012-ben.

A Budapesthez tartozó 12 színház közül nyolc növelte vagy tartotta bevételét – derült ki a Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottságának ülésén, ahol a színházak gazdálkodását tárgyalták.

Az egy jegyre jutó támogatás az Újszínház esetében a legnagyobb: 10 309 forint, a Trafónál 8623 forintra jön ki ez az összeg, utána a Katona és a Radnóti következik 7217, illetve 7104 forinttal.

Összeg szerint a legnagyobb önkormányzati és fenntartói támogatást, 834 millió forintot a Vígszínház kapta 2012-ben. Az Újszínház 407 milliót kapott – ott az alacsony nézőszám miatt jött ki ilyen nagy összegűre a fajlagos támogatás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!