szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Rolling Stone magazin megvédte az egyik feltételezett bostoni merénylőt rocksztárként ábrázoló címlapját, amely hatalmas botrányt váltott ki. A lap szerkesztői szerint az újságírás tradícióit betartva jártak el, és együttéreznek a bostoni merénylet áldozataival.

"Mélyen együttérzünk a bostoni merénylet áldozataival, és gondolatban mindig velük, és a családjaikkal vagyunk" - olvasható a Rolling Stone magazin szerkesztői kommentárjában.

Az augusztusi lapszámban a Rolling Stone magazin épp olyan elkötelezett az iránt, hogy komolyan és megfontoltan dolgozza fel a legfontosabb politikai és kulturális témákat, mint általában, a címlap sztori pedig teljes mértékben megfelel az újságírás tradícióinak - folytatódik a lap felvezetője, amely arra reagál, hogy szerdán komoly felháborodást váltott ki, hogy Dzsohar Carnajev, az egyik feltételezett bostoni merénylő portréja úgy jelenik meg a lap augusztusban megjelenő címlapján, mintha egy rocksztárt dicsőítenének.

A lap azzal magyarázta a fotót, hogy Dzsohar Carnajev pont annyi idős, mint ahány évesek az ő olvasóik, ezért még fontosabb egy ilyen súlyos és összetett témát körbejárni, és elérhetővé tenni ennek a korosztálynak.

©

A beharangozóban azt írták: egy szívszorító történetet olvashatunk el egy kedves és nagy jövő előtt álló fiúról, akit beszippantott a radikális iszlám, és akiből végül egy szörnyeteg lett. Egy átfogó riportot közölnek majd a fiú eddigi életéről, amihez gyerekkori barátokat, volt osztálytársakat, tanárokat és szomszédokat kérdeztek meg.

A fotó ennek ellenére nem csak a közösségi oldalakon váltott ki felháborodsát, de a bostoni városvezetés is hangot adott nemtetszésének, több üzlet jelezte, hogy nem fogja terjeszteni ezt a lapszámot, illetve egy Facebook-oldal is létrejött a kép bojkottálása céljából.

Dzsohar Carnajev múlt szerdán ártatlannak vallotta magát a bíróságon. A vád szerint bátyjával, a 26 éves Tamerlannal együtt követte el a kettős robbantást, amelynek következtében három ember meghalt és több mint 260-an megsebesültek. A terrortámadást két kuktafazékba szerelt, távirányítású pokolgéppel hajtották végre. A fivérek negyedik áldozata egy rendőr volt, akit négy nappal később lőttek agyon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tordai Bencét letiltotta a Facebook

Tordai Bencét letiltotta a Facebook

Meghalt Palcsó Sándor operaénekes

Meghalt Palcsó Sándor operaénekes

"Írjam alá, vagy kirúgnak" – Így ment a statáriális jogviszonyváltás a kórházakban

"Írjam alá, vagy kirúgnak" – Így ment a statáriális jogviszonyváltás a kórházakban