szerző:
MTI

Két hangversenyt is adnak a Kocsis Zoltán vezette Nemzeti Filharmonikusok április elején Törökország egyik legrangosabb hangversenytermében, az Is Sanat Istanbul Hall-ban.

Alig tértek haza spanyolországi turnéjukról a Nemzeti Filharmonikusok, máris készülődnek Isztambulba. Két hangversenyt adnak április 1-jén és 2-án Törökország egyik legrangosabb hangversenytermében, az Is Sanat Istanbul Hall-ban. Kocsis Zoltán vezényletével első koncertjükön Beethoven Hegedűversenye hangzik el Baiba Skride lett hegedűművésznő szólójával, valamint Dvorák IX., Újvilág szimfóniája. Skridével és testvérével a zenekar tavaly novemberi németországi turnéján már játszott együtt, akkor Bartók- és Mendelssohn-műveket adtak elő.

A következő esten, április 2-án Haydn VIII., G-dúr szimfóniája, Mozart G-dúr zongoraversenye csendül fel Kocsis Zoltán szólójával, majd Csajkovszkij Manfréd szimfóniája zárja a programot. 

A Nemzeti Filharmonikusok törökországi turnéját a Konzertdirektion Schmid ügynökség szervezi, mellyel több évtized óta kiváló az együttes kapcsolata. Szervezésükben legutóbb tavaly novemberben Hollandiában, Németországban, Ausztriában jártak, márciusban pedig Bogotában vettek részt az ott először megrendezett Beethoven-fesztiválon. 

Nem sokkal a turné után, április 10-én Kocsis Zoltán zenekarával már új programmal készül a budapesti közönségnek a Művészetek Palotájában, ahol Csajkovszkij, Szkrjabin és Mozart egy-egy művét adja elő Kun Woo Paik zongoraművész, énekes szólisták és a Nemzeti Énekkar közreműködésével.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Egyre több ország ítéli el a szaúdi újságíró meggyilkolását

Egyre több ország ítéli el a szaúdi újságíró meggyilkolását

Megtalálhatták Dzsamál Hasogdzsi maradványait

Megtalálhatták Dzsamál Hasogdzsi maradványait

A pénz mellé elismerést és feladatot is kaptak magyar tudósok, Brüsszeltől

A pénz mellé elismerést és feladatot is kaptak magyar tudósok, Brüsszeltől

Vakvezető kutyából is hiány van

Vakvezető kutyából is hiány van

200 ezer forint feletti fizetést kapnak az Aldi kezdő raktárosai

200 ezer forint feletti fizetést kapnak az Aldi kezdő raktárosai

A beteg Selma Blair mellé álltak a hírességek

A beteg Selma Blair mellé álltak a hírességek