szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

„Ki nyer ma? Játék és muzsika tíz percben. Aki kérdez: Czigány György. Aki válaszol: ...” – évtizedekig volt hallható dél körül a Kossuth Rádióban a legnépszerűbb komolyzenei kvízműsor. Az Astoria 100. születésnapja alkalmából április 25-én újraéled.

1969. március 3-án hangzott fel először a híres szignál, amely ezután majdnem 40 évig szegezte a rádió mellé a komolyzene szerelmeseit, s élőben csalogatta a játszani vágyókat az Astoria Szálló halljába. 2007 őszén azonban elhallgatott a rendkívül népszerű műsor.

Az idén 100 éves Astoria jubileumi éve alkalmából azonban újraéled a vetélkedő. A Muzsikáló délután magazinműsort élő adásban - 15:00-től 19:00-ig - a Café Astoriából sugározza pénteken a Bartók Rádió.

A könnyed klasszikus zenei összeállítás keretén belül 16:30-kor csendül fel a Ki Nyer Ma? jól ismert szignálja és az első kérdést természetesen Czigány György teszi fel. “Nagy örömmel ad helyszínt ismét a 100 éves Astoria, áprilistól havonta egyszer, a megújult zenei vetélkedőnek” – mondta Abonyi Zsazsa, a szálloda PR vezetője. Hozzátéve, hogy a játék nyerteseinek a Danubius Hotel Astoria felajánl egy-egy ajándékutalványt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!