szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elkészült a "lengyel-magyar barátság fája" a budapesti Lengyel Intézet fennállásának 75. évfordulójára. A Neopaint csapata egy házfalat festett meg.

Megalapításának kerek évfordulója alkalmából május 23-24-én óriás falfestménnyel, szabadtéri koncertekkel, performansszal, kóstolókkal, workshopokkal, és egy csomó más programmal is készül a Lengyel Intézet.

A Neopaint csapata elkészítette a "lengyel-magyar barátság fáját" a Klauzál utcában, a falon olvasható szöveg: "Magyarország és Lengyelország két örök életű tölgy, melyek külön törzset növesztettek, de gyökereik a föld alatt messze futnak, összekapcsolódtak és láthatatlanul egybefonódtak. Ezért egyiknek léte és erőteljessége a másik életének és egészségének feltétele." Az idézet Stanslaw Worcell lengyel publicistától származik.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!