szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Visszavonja a kormány az alapítványi iskolák támogatásának csökkentését - jelentette be közleményében az Alapítványi és Magániskolák Egyesülete.

Pénteken Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere arról tájékoztatta Horn Györgyöt, az Alapítványi és Magániskolák Egyesületének (AME) elnökét, hogy a költségvetési törvénytervezetben megjelent, alapítványi iskolákra vonatkozó 25 százalékos támogatáscsökkentést a kormány vissza fogja vonni - írta szombati közleményében az AME.

Egyben megállapodtak abban, hogy jövő héten az Emmi köznevelési államtitkársága tárgyalásokat kezdeményez az AME-val az alapítványi iskolák és az állam viszonyának jövőbeni stratégiájáról, lehetőségeiről, arról, hogy mi most, és mi legyen az alapítványi iskolák szerepe a magyar köznevelési rendszerben - tették hozzá.

Mint arról a hvg.hu beszámolt, az alternatív iskoláknak akár a fele is lehúzhatja a rolót, ha nem módosítják a jövő évi költségvetés vonatkozó sorát, a negyedével csökkentett bértámogatás mellett ugyanis képtelenek lesznek tovább működni. A gyerekek közül pedig épp a hátrányos helyzetűek kerülnek a legrosszabb helyzetbe, hiszen az érintett családoktól nem lehet anyagi hozzájárulást kérni, így könnyen kieshetnek az oktatási rendszerből.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rosszabbul alszunk a járvány miatt az alvásszövetség szerint

Rosszabbul alszunk a járvány miatt az alvásszövetség szerint

Sosem ment még olyan jól a Teslának, mint most

Sosem ment még olyan jól a Teslának, mint most

Egyre biztosabb: a képernyő alatt térhet vissza az iPhone-okba a Touch ID

Egyre biztosabb: a képernyő alatt térhet vissza az iPhone-okba a Touch ID