szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pár hete bemutatták Orbán Viktornak és egy kisebb, kormányzati vezetőkből és üzletemberekből álló társaságnak azt az új típusú zongorát, aminek fejlesztését az MNB is támogatta.

A Zeneakadémia nagytermében, zárás után mutatták meg Orbán Viktornak és feleségének, valamint a fél kormánynak azt a csodazongorát, amelynek fejlesztését a Magyar Nemzeti Bank is támogatja – írja az Index.

A 444.hu múlt héten azt írta: Járai Zsigmond volt MNB-elnök családtagján és üzlettársán keresztül is kapcsolódik egy találmánycéghez, a Zegafons Kft.-hez, ami negyedmilliárd forintos támogatást nyert el az államtól a "Magyar Zongora" nevű pályázaton, annak negyedét az MNB adta vissza nekik nem térítendő támogatásként.

Az Index szerint Orbán Viktort és egy kisebb, kormányzati vezetőkből és üzletemberekből álló társaságot azért hívták meg a a hat héttel ezelőtti, nagy titoktartással szervezett, zártkörű rendezvényre, hogy megismerhessék a cég által fejlesztett új típusú zongorát. Résztvevők között volt Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter és Varga Mihály gazdasági miniszter, Andy Vajna filmügyi kormánybiztos, valamint L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.

A hangszeren Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész kisebb koncertet adott a megjelenteknek. A lap úgy tudja, hogy a hangszer különlegessége többek között a speciális húrokban és a különleges dizájnban keresendő. Jelenleg még a hangzását tökéletesítik, a nagyközönség előtt januárban mutatják majd be.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az I. kerület szerződést bont a Demeter Szilárd vezette PIM-mel

Az I. kerület szerződést bont a Demeter Szilárd vezette PIM-mel

Intelligens kapcsolók nélkül nincs okosotthon

Intelligens kapcsolók nélkül nincs okosotthon

Nagyobb teljesítmény kevesebb energiával: itt a Qualcomm új processzora, a Snapdragon 888

Nagyobb teljesítmény kevesebb energiával: itt a Qualcomm új processzora, a Snapdragon 888