szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hivatali visszaélés miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek a váci rendőrkapitányságon az elhíresült diáktoborzás miatt.

Mint írtuk, váci közép- és szakiskolákat keresett meg a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK), hogy szervezzenek gyerekcsoportokat a március 15-i budapesti központi állami ünnepségre. A Madách Gimnázium nyílt levélben utasította vissza a felkérést, mondván, hogy nem szeretnék, ha a diákokat politikai játszmákhoz használnák. A feljelentő Tényi istván azt kéri a hatóságtól, hogy vizsgálja ki a Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal és a Klik botrányt kavart intézkedését - tudta meg az Origo.

A Kettősmérce blog úgy tudja, hogy a petíció megjelenése követően Fördős Attila, Vác kormánypárti polgármestere behívatta a Madách Imre Gimnázium vezetőit, és számon kérte rajtuk a „hazafias nevelést", majd közölte, hogy többet nem teszi be a lábát a gimnáziumba, ahol egyébként idén érettségizik a fia. Fördős Attila a Hír Tv-ben tagadta a fenyegetőzést, szerinte csak „tájékozódott" a helyzetről, bár - tette hozzá - „ha lehetne, számon kérné, miért politizál egy intézmény".

Csütörtökön a gimnázium egyik pedagógusa tette közzé, mi is történt pontosan.

Nem csak a váci iskolákat szólították meg, hasonló toborzó levelet kapott több mint 300 oktatási intézmény, ebből 263 szintén visszautasította a felkérést. Így a Klik a várt több mint háromezer diák helyett 495-öt tudott gyűjteni.

Az Origóhoz is eljuttatott rendőrségi bejelentés írója Tényi István, aki korábban már rendőrségi védelmet kért Simicska Lajos részére, amiért a vállalkozó azt állította, hogy veszélyben lehet az élete. Tényi egyébként a belvárosi Fidesz tagja, és többek között feljelentette a netadós és a NAV elleni tüntetéseket szervező Facebook-csoportokat is csalás gyanújával.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Külföldre üldözi az orvostanhallgatókat az új egészségügyi jogállásról szóló törvény

Külföldre üldözi az orvostanhallgatókat az új egészségügyi jogállásról szóló törvény

Motorbalesetben 43 évesen meghalt Veréb Krisztián kajakozó

Motorbalesetben 43 évesen meghalt Veréb Krisztián kajakozó

Blikk: L. Simon feleségének cégei 135 millió forintos uniós támogatást kaptak idén

Blikk: L. Simon feleségének cégei 135 millió forintos uniós támogatást kaptak idén