szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kazinczyról írt regénye során szerzett tapasztalataiból a mai politikai rendszer összeomlására következtet Péterfy Gergely író. A héten Aegon-díjjal elismert szerzővel az e heti HVG közölt interjút.

A direkt politikai szövegek hamar elavulnak, ezért nem is él velük a Kitömött barbár című regény szerzője, akinek művét a szakmai zsűri a múlt év legjobb magyar könyvéért járó Aegon-díjjal ismerte el.

Arra aligha lehetett számítani – derül ki az interjúból –, hogy amikor tíz éve hozzálátott az íráshoz és történelmi díszleteként felhasználta a feudalizmus, a tekintélyuralom hatalmi kellékeit, az a mű megjelenésekor tomboló politikai őrületben „már az aktualitás felől is olvasható”.

Az idegenség, a barbárság problémáját árnyaltan megjelenítő író családjában az irodalmi hagyomány Áprily Lajosig nyúlik vissza.

Részletek a csütörtökön megjelenő HVG-ben.


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!