szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már forog a modern magyar filmtörténet egyik legnagyobb költségvetésű filmje, a Kincsem. Az első fotókon Nagy Ervin, Petrik Andrea és maga a Kincsemet játszó ló is feltűnik.

Július 22-étől forgatják a Filmalap eddig messze legnagyobb támogatását (2 milliárd 78 millió forint) élvező Kincsem-filmet, az eddig főleg kommersz vígjátékairól ismert Herendi Gábor (Magyar vándor, Valami Amerika) rendezésében.

Nagy Ervin a filmbeli Kincsemmel
©

Az 1870-es években játszódó film főszereplője Blaskovich Ernő (Nagy Ervin), a negyvenes évei végén járó magyar nemes. Édesapja, Blaskovich Sándor az 1848-49-es magyar szabadságharcot követő megtorlás áldozata lett. A Habsburg uralkodó, Ferenc József császár (Fekete Tibor) felségárulónak nyilvánította őt, ezért vagyon és birtokvesztésre ítélte a családot. A Blaskovich kastélyt és a földeket Otto von Oettingen (Gáspár Tibor), Blaskovich Sándor korábbi barátja, és későbbi gyilkosa kapta meg.

Blaskovich Ernő, aki gyermekként végignézte apja meggyilkolását, nem tudja megbocsátani, Oettingennek és a császárnak, hogy elvette apja életét, vagyonát és becsületét. Ő az az ember, aki egyedül száll szembe a birodalommal. A Gondviselés megajándékozza őt egy csodás kancával, Kincsemmel, akivel sikert – sikerre halmoz az európai lóversenypályákon. Személyes ellenfele, apja gyilkosa, Otto von Oettingen, a császár bizalmasa és az Osztrák-Magyar Lóegylet elnöke.

Petrik Andrea, mint Klára von Oettingen a Kincsem c. filmben
©

Az egész Európában népszerű Blaskovich, a makacs, nyakas, öntörvényű magyar, akit csak „crazy hungarian”-ként neveznek, minden alkalmat megragad arra, hogy lejárassa Otto von Oettingent és ezzel a Habsburg-házat. Kincsemet csak azokon a versenyeken indítja, ahol le tudja győzni, von Oettingen versenylovát.

A film kettőjük egyre durvuló rivalizálását, élet-halál harcának izgalmas történetét meséli el, miközben Blaskovich viszonyba bonyolódik von Oettingen lányával, Klárával (Petrik Andrea).

Nagy Ervin, mint Blaskovich Ernő a Kincsem c. filmben
©

A Kincsem várhatóan 2016 őszén kerül a mozikba.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Leleplezték a megújult Minit

Leleplezték a megújult Minit

Dobja a Laposa borokat egy budapest kávézó, miután fény derült a borász ügyeskedésére

Dobja a Laposa borokat egy budapest kávézó, miután fény derült a borász ügyeskedésére

Hogy vészelte át a magyar a karantént? Ivott, és sokat

Hogy vészelte át a magyar a karantént? Ivott, és sokat