szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A színész egy hónapra bezárta magát egy hotelszobába, és őrült naplót vezetett, hogy felkészüljön az elmebeteg Joker szerepére.

Christopher Nolan 2008-as, A sötét lovag című Batman-filmjét rengetegen leírták előre, főként a korábban Jack Nicholson által halhatatlanná tett Joker-karakter újbóli szerepeltetése miatt. A bohócarcú gonoszt Heath Ledgerre bízta a rendező, és a forgatás után nem sokkal elhunyt színész tisztességesen fel is készült a játékra.

Egy német dokumentumfilmsorozat (Too Young to Die, azaz Túl fiatal a halálhoz) egyik epizódja foglalkozik a Joker eljátszásáért posztumusz Oscar-díjat kapó Ledgerrel, az alábbi videóban pedig édesapja mutatja be azt a naplót, amit a szerepre való felkészülés közben vezetett, a karakter bőrébe bújva.

©

"Jóformán bezárta magát egy hotelszobába úgy egy hónapra, hogy ízlelgesse a karaktert az elméjével. De ez tipikus volt Heath-nél, minden filmje esetében" – meséli a videóban édesapja, Kim Ledger.

A naplóban fotókat találhatunk Stanley Kubrick híresen őrült Mechanikus narancs című filmjéből, joker-kártyákról, hiénákról és bohócokról is, továbbá feltűnnek régi Batman-képregények kiszakított lapjai, valamint A sötét lovag kézzel írt, kiragadott párbeszédei.

Nolan filmjének egyik legkülönösebb része a kórházban játszódó jelenet volt, ezzel kapcsolatban is volt egy anekdotája az apjának: "A kórházi jelenet nagyon érdekes volt, mert a nővére, Kate, sokszor belöltöztette őt ápolónő-egyenruhába, amiben nagyon viccesen nézett ki már gyerekként is, és a filmben is".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meglettek Lady Gaga elrabolt kutyái

Meglettek Lady Gaga elrabolt kutyái

Örülnöm kellene, hogy parkolási díjat vezetnek be az utcámban?

Örülnöm kellene, hogy parkolási díjat vezetnek be az utcámban?

 A 300 milliárdos állami pályázat kétharmadát az igénylők fél százaléka kapta

A 300 milliárdos állami pályázat kétharmadát az igénylők fél százaléka kapta