szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Forbes listájára olyan előadók kerültek még fel, mint Taylor Swift vagy Lady Gaga, de a harmadik helyen egy igazi meglepetést találunk.

A tavalyi listán még csak az ötödik helyet megszerző Katy Perry kereste a legtöbb pénzt a Forbes összesítése szerint 2014 júniusa és 2015 júniusa között. Az előző, 40 millió dolláros eredményéhez képest a most vizsgált időszakban 135 millió dollárt szedett össze.

Ennek nagy része a 2013-ban megjelent, Prism című negyedik albumához tartozó nagyszabású turné, a Prismatic World Tour bevételeiből tevődik össze, az említett egyéves időszakban 126 koncertet adott, és városonként több mint 2 millió dolláros bevételre tett szert. Ezen kívül szerződése van a Covergirl kozmetikai céggel, a divatárukat értékesítő Claire's-szel, illetve a saját parfümét is piacra dobó Cotyval.

Katy Perry
©

A második helyen található Taylor Swift nevéhez fűződik 2014 legjobban fogyó lemeze, az 1989-ből 3,6 millió darabot adtak el. A 25 éves Swift is főként a lemezhez tartozó, sztárvendégekkel teli turnénak köszönheti azt a 80 millió dollárt, amit a Forbes szerint keresett egy év alatt.

Harmadikként nem egy női előadó, hanem egy zenekar futott be: a Fleetwood Mac ráadásul három férfi taggal is rendelkezik, de két jelentős énekesnő is játszik a bandában, Stevie Nicks mellé ugyanis tavaly visszatért Christine McVie is, így a zenekar kvalifikálta magát a Forbes énekesnői listájára. Az On With the Show nevű turnéjukkal 59,5 millió dollárt szedtek össze a vizsgált periódusban, ami elég volt a harmadik helyre, és olyanokat szorítottak maguk mögé, mint Lady Gaga (59 millió), Beyoncé (54,5 millió), Britney Spears (31 millió) vagy Rihanna (26 millió).

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
5500 egészségügyi dolgozó nem írta alá az új szerződését

5500 egészségügyi dolgozó nem írta alá az új szerződését

Erdős László matematikus kapta az idei Schrödinger-díjat

Erdős László matematikus kapta az idei Schrödinger-díjat

Gyorsan mozgó UFO-t láttak egy utasszállítóból, az FBI is megerősítette

Gyorsan mozgó UFO-t láttak egy utasszállítóból, az FBI is megerősítette