szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Trióban az Egyenlőségért címmel kerül megrendezésre március 14-én, a Zeneakadémián az a koncert, amelyen Balázs János, Kállai Ernő és Lakatos György, valamint tanítványaik lépnek fel közösen – a jegybevételből származó összeget a szendrői Biztos Kezdet Gyerekháznak ajánlják fel.

Balázs János zongoraművész, valamint Kállai Ernő és Lakatos György hegedűművész összefogásának eredményeként jött létre annak a jótékonysági koncertnek a programja, amit március 14-én, Trióban az Egyenlőségért címmel tartanak majd a Zeneakadémián.

"A jótékonysági koncert célja az, hogy hátrányos helyzetű, részben roma származású gyermekeket támogassunk. A jegybevételből származó összeget a szendrői Biztos Kezdet Gyerekháznak ajánljuk fel. Jómagam és Balázs János kollégám, barátom a Snétberger Zenei Tehetség Központban dolgozunk 2011 óta, és nem engedjük el a tanítványaink kezét a kurzus végeztével, hanem próbáljuk őket ilyen eseményekkel megtanítani arra, hogyan készüljenek fel egy ilyen koncertre, és váljanak a társadalom szerves részévé" – mondta a hvg.hu-nak Lakatos György.

©

A hegedűművész elmondása szerint több fontos összetevője van a 2016-os évnek, hiszen 135 éve született Bartók Béla, 130 éve halt meg Liszt Ferenc és 10 éve hunyt el Ligeti György.

A koncert első felében ezért Bartók-, Liszt- és Ligeti-darabokat, valamint a Zeneakadémián egykor tanító Weiner Leó és Dohnányi Ernő műveit adja elő a trió, az est második része viszont a növendékekről szól majd. "Attól rendhagyó és különleges ez a koncert véleményem szerint, hogy a növendékeink kamaraformációkká alakulva, majd velünk együtt is játszanak majd. Itt jelentkezik a példamutatás, és az, hogy megpróbáljuk ténylegesen olyan útra terelni őket, amivel reményeink szerint évek múlva akár kollégaként köszönthetjük őket" – mondta Lakatos.

Bár gyerekkori barátokról van szó, ez lesz a trió első közös fellépése. "Eddig még nem nyílt lehetőség közös előadásra, de reméljük, ezzel a jótékonysági koncerttel hagyományt teremtünk" – mondta a hegedűművész.

A koncertről bővebben ide kattintva tájékozódhat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
20 éves lett a Wikipédia, amit ma is önkéntesek szerkesztenek

20 éves lett a Wikipédia, amit ma is önkéntesek szerkesztenek

Már csak napjai vannak Trumpnak, mégis újabb szankciókat hozott Irán ellen

Már csak napjai vannak Trumpnak, mégis újabb szankciókat hozott Irán ellen

Meghalt Sas József

Meghalt Sas József