szerző:
hvg.hu

A neves etológus csak azért nem írta alá a Liget melletti nyilatkozatot, mert nem keresték meg vele. Szerinte örülni kell a leendő múzeumnegyednek.

Hétfő este Csányi Vilmos lesz Veiszer Alinda vendége a Hír TV-n. A beszélgetésben többek között azt is elmondja, hogy szívesen aláírta volna a Liget-projektet támogató petíciót. Mint mondja, nem szabad mindent politikai indulatokból elutasítani, és bár sok mindennel nem ért egyet a mai kormányzattal, de a Liget-projektet jónak tartja, „mert a Ligetet nem szünteti meg, nem a Liget helyén épít egy múzeumi negyedet, hanem a szélén, és egész, főleg, ha az állatkerti fejlesztést is beleértjük, egy csodálatos, Európához méltó építmény lesz”.

Mint mondja, az elmúlt 30 évben alig épült valami igazán szép dolog, ezért örülni kell annak, hogy egy ilyen nagyszabású beruházás megvalósul.

A támogatói nyilatkozatot megelőzte egy a Liget-projektet ellenző nyilatkozat is. Erről itt olvashat.

Az interjú az Alinda című műsorban hétfő este 22.30-tól látható a Hír Tv-n.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!