Bicsérdi Ádám
Bicsérdi Ádám
Tetszett a cikk?

Hatpercnyi tömör gyönyör a filmrajongóknak. Ettől a videótól még az is kedvet kap a filmnézéshez, és a klasszikusok bepótlásához, aki csak ritkán mozizik.

Jacob T. Swinney nagy montázsmágus, időről időre előrukkol egy-egy fantasztikus videóval, a leghíresebb munkája talán a filmek első és utolsó kockáit egymás mellé állító videója volt, amitől nekünk is elakadt a szavunk percekig. Legújabb projektjében a filmművészet elmúlt 100 évét ünnepli, méghozzá úgy, hogy minden évből kiválasztotta a legemlékeztesebb vagy a leghatásosabb beállítást, és ezeket pakolta szépen egymás után.

Így jutunk el az 1915-ös Amerika hőskorától, a Chaplin-, Hitchcock-, és Tarantino-filmeken keresztül egészen a tavalyi év nagy mozis szenzációjáig, a Mad Max: A harag útja egy retinába égő beállításáig. Kötelező hat perc minden filmrajongónak:

Kultúra – frissen, első kézből. Kövesse a HVG Kult Facebook-oldalát!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!