szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Évek óta tervezgetik már az Eurovíziós Dalfesztivál globálissá bővítését, most azonban a hírek szerint az első lépést is megtették.

A svéd SVT tudósítása szerint európai, amerikai, kínai szakemberek tárgyalnak a bővítésről, és Világvízió lenne a verseny neve.

A Gomorron Sverige című műsorban Martin Österdahl, az Eurovíziós Dalfesztivál svéd producere elmondta, hogy Kína és az Egyesült Államok már felvette a kapcsolatot az Európai Műsorsugárzók Uniójával (EBU).

A producer szerint jelenleg arról tárgyalnak a szakemberek, hogyan lehetne megrendezni a közös döntővel záródó kontinentális dalversenyeket, az Eurovízió mintájára az Amerikavíziót és az Ázsiavíziót.

Egyelőre nem lehet megjósolni, mikorra valósulhat meg az elképzelés. Österdahl szerint az első lépés az lenne, hogy Amerikában és Ázsiában is megrendeznék a saját kontinensviadalokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Intelligens kapcsolók nélkül nincs okosotthon

Intelligens kapcsolók nélkül nincs okosotthon

Mozgó matricákkal és személyre szabható hátterekkel bővült a WhatsApp

Mozgó matricákkal és személyre szabható hátterekkel bővült a WhatsApp

Kisüt a nap, de ahol nem, ott hó fog esni

Kisüt a nap, de ahol nem, ott hó fog esni