szerző:
hvg.hu

Pénteken utoljára döntött a zsűri, amikor kijelölték a három korcsoport győztesét. Jövő héten már a fődíjért versenyzik a gyerekek, a tinik és a felnőttek legjobbja.

Három korcsoport három versenyzője mutatta meg tudását a korcsoportdöntőn, közülük egy-egy jutott tovább a június 3-i fináléba, amelyen már a közönség választja ki az élő show három versenyzője közül a végső győztest, a Virtuózok fődíjasát. Ekkor két fordulóban bizonyíthatnak a nézőknek: egy klasszikus darabbal és egy crossoverrel is készülnek, az öt zsűritag már csupán véleményezheti a produkciókat .

A kicsik korcsoportjában Patkós Mariann hárfán, Kelemen Gáspár hegedűn, Holozsai Eszter fuvolán játszott péntek este, a tinik mezőnyében Kiss Benedek Máté furulyán, Li Canqi zongorán és Kökény Tamás nagybőgőn, a nagyok mezőnyében hegedűn Jakab Roland Attila és Váradi Gyula, zongorán Váradi László.

A három korcsoport győztese Holozsai Eszter (fuvola), Kökény Tamás (nagybőgő) és Váradi Gyula (hegedű).

A Virtuózok, Magyarország első komolyzenei tehetségkutató műsora 2014-ben debütált a közmédiában. A műsorban a hagyományos tehetségkutatókkal szemben kizárólag a klasszikus zenei képzettség és a tehetség számít. A tehetségkutatás mellett a Virtuózok továbbra is azt tartja alapvető céljának, hogy minél szélesebb körben megismertesse és megszerettesse a klasszikus zenét a nézőkkel.

2016-os év Virtuóza 12 millió forintot nyer majd, és felléphet az Egyesült Államokban.

 

Holozsai Eszter
Kökény Tamás
Várady Gyula

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!