szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ez nem vicc, hanem a Leicesteri Egyetem hét éven át tartó tudományos kutatásának eredménye.

Nagyot megy idén Leicester városa. Nem elég, hogy minden odsszal szemben megnyerték az angol focibajnokságot, de most a városi egyetem hallgatói is megmutatták, Leicesterben van valami a levegőben.

A tanulók 2009 és 2016 között tudományos princípiumok alkalmazásával vizsgálták az ismert képregénykarakterek szupererőit. Az egyes részeredményeket külön tanulmányokban publikálták, amelyek közt olyanokat találunk, mint Superman szoláris energiahatékonysága, Flash mutációs rátájának kontextusbeli modellezése vagy Egy zuhanó Batman pályagörbéje.

A hallgatók a következő szuperhősöket vizsgálták: Superman, Rozsomák (vagy Farkas), Mystique, Thor, Flash, Pókember, Batman, Gyík (Pókember ellensége), Vasember, Ezüst Utazó, Fekete Villám és Jégember.

(A teljes táblázat itt érhető el)

A lényeg: Superman szinte legyőzhetetlen, Batman pedig örülhet, ha túlél egy nagyobb esést.

Talán mindenki jobban járt volna, ha a Superman Batman ellen forgatókönyvéhez is kikérik a leicesteri diákok véleményét.

Batman és Superman csatájának a nézők a legnagyobb vesztesei

Hiába lett Ben Affleck talán az eddigi legjobb Batman, a DC nagyon ostobán próbálta nyúlni a rivális képregény-birodalom, a Marvel mozis sikereinek receptjét. A két és fél órás pusztításorgia látványvilága hamar fárasztóvá válik, a bonyolultnak szánt cselekmény röhejes, a hősiesnek szánt egysorosokról pedig végleg kiderült, hogy papíron működnek, mozivásznon nem.

Kultúra – frissen, első kézből. Kövesse a HVG Kult Facebook-oldalát!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vádat emeltek a csengeri örökösnő ellen

Vádat emeltek a csengeri örökösnő ellen

Elindult a Holdra a kínai szonda

Elindult a Holdra a kínai szonda

Kit visel meg jobban a járvány: a szegényeket vagy a gazdagokat?

Kit visel meg jobban a járvány: a szegényeket vagy a gazdagokat?