szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sebestyén Balázs szerdán 8 óra előtt bejelentette, hét év után elköszönnek a hallgatóiktól.

Mint mondta, a tegnapi zavaros hírek után nem biztosak benne, hogy holnap méltó módon tudnának elbúcsúzni a hallgatóktól.

Kilenc után bővebben is kifejtették (amit élőben a Facebookon is adtak) a Class FM és a Morning Show körül történteket. Balázs elmondta, hogy annak ellenére, hogy méltatlan közleményt adott ki tegnap a rádió vezetősége, ők hálával gondolnak a csatorna. Hozzátette, a műsor vége nem csak róluk szól, hanem sok ott dolgozó háttéremberről, akiknek megszűnhet a munkájuk.

Mint írtuk, kedd délután közleményt adott ki a Class FM, miszerint szerdától nem hallhatják a rádióhallgatók élőben a Morning Show-t, mert Sebestyén Balázs inkább a televíziós munkájára akar koncentrálni. Balázs azonban nem sokkal később válaszolt videóban és cáfolta a dolgot, kijelentette, a Class FM hazudik. Később a rádió bejelentette, Balázsék mégis adásba kerülhetnek szerdán. Így ma élőben ment le a búcsúadás.

A műsor esetleges folytatásáról azt mondta a három műsorvezető (Sebestyén mellett Rákóczi Feri és Vadon Jani), hogy szívesen rádióznának tovább, de csak olyan adónál vállalnának munkát, ahol cenzúra és befolyás nélkül dolgozhatnának fel közéleti híreket. "Nem fogjuk egyik párt szekerét sem tolni, de szeretnénk közélettel is foglalkozni" – jelentették ki. A Class FM online folytatásban nem kívánnak részt venni. Hogy a jövőben mi lesz a műsorvezetőkkel, arról a Facebookról tudnak tájékozódni a rajongók.

Az utolsó órákban megszólalt a műsor több háttérembere, volt, aki a sírással küszködve, volt, aki poénkodva emlékezett az elmúlt hét évre. Az utolsó Morning Show-s ajándékcsomagot a "Szala" nevű törzshallgató kapta, aki nem tudott mit mondani a rádió végéről. "Bef*stam, szerintem" – jelentette ki.

"Nem szeretnénk haraggal elválni, egy nagy kalappal kívánunk nekik az online folytatáshoz, mi nagyon drukkolunk nekik" – mondta Balázs.

A Morning Show történetének legutolsó dala a Pál utcai fiúk musicalből a Mi vagyunk a Grund című Dés–Geszti-szerzemény volt.

A TNS Hoffman felmérése szerint országos szinten 2,4 milliónyian hallgatják a Class FM-et. De csak péntekig, mert a frekvenciaengedélyét a Médiatanács nem hosszabbította meg. A rádió ez ellen fellebbezett, de azt csak decemberben bírálják el leghamarabb, úgyhogy november 19-től a rádió elhallgat. A népszerű reggeli műsor élőben tehát már csütörtöktől nem hallható – valószínűleg felvételről fogják összeállítani az utolsó két nap műsorát.

A korábban Simicska Lajos érdekkörébe tartozó Class FM körül zajló politikai-gazdasági folyamatokról itt írtunk bővebben.

Fenyő és ajándékozás: szeptemberben tartotta a karácsonyt a Morning Show

A Morning Show műsorvezetői úgy döntöttek, hogy idén korábban tartják meg a karácsonyt, ezért szeptember 15-én már korán reggel egymást követték az ünnepi slágerek a Class FM-en, Balázsék fenyőfát díszítettek, és bejgli mellett adták át egymásnak az ajándékaikat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!