szerző:
hvg.hu

Öt híres verset rajzoltattak meg képregényként egy kampány keretében.

November 12-én van a tüdőgyulladás világnapja, a Nyugdíjasok Országos Szövetsége (NYOSZ) ezért egy rendhagyó kampányt indított figyelemfelkeltésként: öt magyar költő híres versét dolgoztatták fel képregényként neves rajzolókkal.

A szervezet direkt öt olyan költőt választott ki, akik tüdőgyulladásban haltak meg, az ő egy-egy versüket rajzoltatják meg, mert mint írják, ha nem haltak volna meg tüdőgyulladásban, akkor ők is új utakat keresnének és kísérleteznének, akár a különböző művészeti ágakat is ötvöznék.

©

Csokonai Vitéz Mihály A Reményhez, Berzsenyi Dániel Az első szerelem, Kölcsey Ferenc Huszt, illetve Arany János A walesi bárdok című verseihez már el is készültek a képregények, Ady Endre Harc a Nagyúrral című versének illusztrációjára még várni kell.

A képregényekhez neves magyar képregényrajzolókat és illusztrátorokat kértek fel: Csordás Dánielt, Lakatos Istvánt, Terék Annát, Tondora Juditot és a Pixoloid Studiost.

A képregényeket az eletbenmaradnanak.hu oldalon lehet megnézni!

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!