szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Öt híres verset rajzoltattak meg képregényként egy kampány keretében.

November 12-én van a tüdőgyulladás világnapja, a Nyugdíjasok Országos Szövetsége (NYOSZ) ezért egy rendhagyó kampányt indított figyelemfelkeltésként: öt magyar költő híres versét dolgoztatták fel képregényként neves rajzolókkal.

A szervezet direkt öt olyan költőt választott ki, akik tüdőgyulladásban haltak meg, az ő egy-egy versüket rajzoltatják meg, mert mint írják, ha nem haltak volna meg tüdőgyulladásban, akkor ők is új utakat keresnének és kísérleteznének, akár a különböző művészeti ágakat is ötvöznék.

©

Csokonai Vitéz Mihály A Reményhez, Berzsenyi Dániel Az első szerelem, Kölcsey Ferenc Huszt, illetve Arany János A walesi bárdok című verseihez már el is készültek a képregények, Ady Endre Harc a Nagyúrral című versének illusztrációjára még várni kell.

A képregényekhez neves magyar képregényrajzolókat és illusztrátorokat kértek fel: Csordás Dánielt, Lakatos Istvánt, Terék Annát, Tondora Juditot és a Pixoloid Studiost.

A képregényeket az eletbenmaradnanak.hu oldalon lehet megnézni!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Idén még több Mac gépet fogunk venni, mint tavaly – szól az előrejelzés

Idén még több Mac gépet fogunk venni, mint tavaly – szól az előrejelzés

Radar360: Jöhet a kínai vakcina

Radar360: Jöhet a kínai vakcina

Orbán bejelentette, 25 éves korig szja-mentességet kapnak a fiatalok

Orbán bejelentette, 25 éves korig szja-mentességet kapnak a fiatalok