szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Gallagher-testvérek állítólag eláshatják a csatabárdot, legalábbis egy este erejéig, szülővárosuk kedvéért.

Mint arról ma korábban hírt adtunk, vasárnap lesz Ariana Grande jótékonysági koncertje Manchesterben a múlt hétfői merénylet áldozataiért. Nemcsak ő zenél majd, hanem a Coldplay, Justin Bieber, Katy Perry, Pharrell William, sőt a BBC News oldalán a fellépők között említik még a Take That együttest, Miley Cyrust, Ushert és Niall Horant a One Direction fiúbandából.

De ahogy mondani szokás, ez mind semmi, mert az igazi nagy dobás az lehetne, amivel kapcsolatban Taboo Nawasha, a Black Eyed Peas tagja posztolt ma: a rapper megosztotta a koncert kreatívját, és a fellépők közé betagelte az #Oasis nevét is, ám később elnézést kérve („bocs a kavarásért, ez a helyes poszt”) javította posztját.

A popkulturális összeesküvés-elméletet erősítheti az a tény is, hogy május 29-én, Noel Gallagher 50. születésnapján Liam, akinek lassan tíz éve legalábbis igen hektikus a viszonya bátyjával, egykori zenésztársával, boldog születésnapot kívánt neki.

Az Oasis a terrortámadás óta amúgy is igencsak a „levegőben van”. Szerdán adtunk hírt arról, hogy Liam Gallagher tegnap esti manchesteri koncertjén a záródalként előadott Live Forever című Oasis-klasszikust énekelte mintegy 1400 néző, míg a terrorcselekményt követő közösségi megemlékezésen a Don’t Look Back In Anger című Oasis-dalt énekelték el a manchesteri polgárok.

Ami az Oasis reunióját illeti, időről időre korábban is felreppent a hír – legutóbb 2015 őszén –, hogy a zenekar összeáll (ez praktikusan ugye főként azon múlik, hogy Liam és Noel hajlandóak-e közösen színpadra állni), de mindeddig az összes ilyen spekuláció kacsának bizonyult.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!