szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Azonnali hatállyal bezáratja a VIII. kerület az Auróra utca 9. és 11. szám alatti közösségi házakat – értesült az Index, információit pedig a Józsefvárosi Önkormányzat sajtóirodája is megerősítette. A közösségi térként és szórakozóhelyként működő Aurórában korábban már razziázott a rendőrség.

Az Auróra Kertnek az önkormányzat szerint nincs engedélye kereskedelmi tevékenység megkezdésére és folytatására, ezért hozták meg a bezárásról szóló határozatot. A bezárást a rendőrség kezdeményezte, miután egy június 10-i razzia során kábítószer-birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.

Az Index szerint a jegyző emellett a lakossági nyomásnak is engedve, közbiztonsági érdekből a büntetőeljárás befejezéséig, de legfeljebb 1 év időtartamig rendelte el a hely bezárását.

A határozatok azonnal végrehajthatóak.

A hvg.hu információi szerint az Aurórában dolgozók is most kaptak értesítést a döntésről, először a Pesti Srácok cikkéből értesültek a döntésről.  Úgy tudjuk, a helyszínen sok készenléti rendőr gyülekezik. Az Auróra később reagál hivatalosan az önkormányzat döntésére, este sajtótájékoztatón ismertetik álláspontjukat.

A 24.hu-nak Schönberger Ádám, az Auróra vezetője azt mondta, volt engedélyük az épületre és a kertre is, azonban ezt 19-én visszavonták. Ezt viszont nem kapták meg postán, hanem a mai napon kézbe adták nekik.

A helyszínen tartózkodó tudosítónk szerint egyelőre mindenki békességben üldögél a helyen. Szódát ihatnak csak ingyen, mivel a helynek nem lehet forgalma jelenleg, egyre többen jelennek meg az ellenzéki tüntetésekről ismert arcok közül. Több, a hellyel is szolidarító esemény is szerveződik közben, ám az Auróra dolgozói azt kérik, ne a helyre szervezzék az eseményt. A tüntetést ezért végül a II. János pál pápa térhez tervezik jelenleg, este 7 órára, ahol már páran el is kezdtek gyülekezni.

©

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Végre megfejtették, miért fordul kelet felé a napraforgóvirág

Végre megfejtették, miért fordul kelet felé a napraforgóvirág

Mi köze az Apple-nek ahhoz, hogy leállt a kecskeméti Mercedes-gyár?

Mi köze az Apple-nek ahhoz, hogy leállt a kecskeméti Mercedes-gyár?

SZFE: Kiderült, kik indítanak osztályt, Vidnyánszky Attila is rajta van a listán

SZFE: Kiderült, kik indítanak osztályt, Vidnyánszky Attila is rajta van a listán