Bicsérdi Ádám
Bicsérdi Ádám
Tetszett a cikk?

Véget ért a hatvanon túl ünnepelt soulénekessé váló Charles Bradley földi karrierje. Tudni lehetett, hogy nagy a baj, hiszen az elmúlt időszakban alig vállalt fellépést azok után, hogy rákkal diagnosztizálták.

Szombaton jelent meg Charles Bradley oldalán a közlemény, amely a rajongókkal tudatta a szomorú hírt. A fantasztikus, érzelemdús koncertjeivel, ihletett dalaival idős korára híressé váló Charles Bradley-nél 2016 őszén állapították meg a rákot, azóta folyamatosan mondta le koncertjeit.

Bradley nehéz körülményekből küzdötte fel magát a legünnepeltebb soulénekesek közé. Volt hajléktalan, munkanélküli, ő talált rá tesvérére, akit unokaöccse ölt meg; egy fertőzés miatt, majdnem az utcán halt meg. Későn, 2002-ben kezdte el szólókarrierjét, majd miután a legendás Daptone kiadó felfedezte, három sikeres albumot jelentetett meg a 2010-es években (No Time for Dreaming, Victim of Love, Changes). A Rolling Stone-nak még úgy nyilatkozott, betegen sem akarta abbahagyni a koncertezést.

A zenei világ egyik legegyedibb alakját gyászolja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!