Bicsérdi Ádám
Bicsérdi Ádám

Sokan ismerhetik már a budapesti éjszakából Subotage néven dj-ként, azonban most régi vágyát beteljesítve, Surfalone néven indít önálló zenei projektet Papp László, aki készülő lemezén hangszeres felvételeket, a természetből vett zörejeket vegyít majd sötét elektronikával. Az első dal egy New Yorkban készített, erős atmoszférájú klip kíséretében debütál.

"Subotage néven 12 éve dj-zek és írok zenéket, két éve azonban elkezdtem dolgozni egy 'egész estés' albumon, ami egy minden eddiginél őszintébb, valós történések ihlette összefoglaló lesz a mögöttem álló igen fontos időszakról" - jellemzi új, Surfalone névre hallgató, önálló projektjét Papp László.

A hazai klubéletben ismert alkotó azt is egyértelműen eldöntötte, hogy a Surfalone-számokat teljesen elkülöníti majd eddigi munkásságától.

Viszonylag hamar kikristályosodott, hogy néhány ezer facebook like nem lehet fontosabb, mint az önmegvalósítás. Szeretnék elkerülni mindenféle megfelelési kényszert, és pusztán magamat adni az új projektben.

A Surfalone név alatt már kijött korábban egy Kispál és a Borz-feldolgozás, a Selected Sounds, Surfalone kiadójának általunk is dicsért válogatásán, amelyben az Aranyéletből ismert Döbrösi Laura énekelt. Az együttműködés úgy tűnik a nagylemezen is folytatódik. "Az albumon élő hangszereket, gitárt, sőt éneket is tervezek. A próbák már zajlanak hosszú ideje Döbrösi Laurával."

A Surfalone-lemez azonban nem csak az énekhang, de egyéb jellemzői miatt is különleges lesz, hiszen László szerint hangszeres felvételek, vagy egyéb felvett hangok is színesítik majd a számok alapvetően elektronikus hangzását.

"Az élőzene mindigis legalább olyan fontos volt számomra, mint az elektronika. Gyerekkorom óta gitározok, volt egy zenekarom is korábban.

A készülő lemezen sok fontos személyes referencia szerepel majd felvett hangminták formájában. Olyan dolgokra kell itt gondolni, mint egy számomra nagyon fontos budapesti ablak alatt minden éjjel csiripelő kismadár hangja, vagy a volt barátnőm nevetése.

Az első Surfalone-dalhoz készített klip különlegessége, hogy azt László New Yorkban élő öccse, Ákos készítette, például egy olyan helyszínen, mint a Master of None fantasztikus második évadában feltűnő Storm King Art Center parkja.

"Ákos régi álma, hogy videóklipeket készítsen. Épp azon gondolkodott, kit keressen meg ezzel, amikor átküldtem neki a készülő albumot és rájött a kézenfekvő megoldásra: miért is ne készíthetne a bátyjának videót? Kiválasztotta a Soul Machine-t, melyre egy teljes koncepciót dolgozott ki. Pont akkoriban mentem ki meglátogatni, és egy kész scripttel fogadott. Annyira kristálytisztán átérezte a szám mondanivalóját és hangulatát, hogy nem kellett és nem is szerettem volna beleszólni a megvalósításba. Hihetetlen volt látni, hogy olyan elhivatottsággal és profizmussal dolgozott a klipen, mintha csak róla szólna. És mindezt úgy, hogy egy fillérünk sem volt az egészre."

A Soul Machine már elérhető az összes fontos streaming-felületen a szám remixeivel együtt (érdemes ezekbe is belehallgatni, nem akárkik készítették), sőt vinylen is megjelenik 100 példányban, ha az ehhez szükséges összeg összejön közösségi finanszírozásban.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Elfogyott a pénz a brit rakétaautó mögül

Elfogyott a pénz a brit rakétaautó mögül

Lesz ma egy érdekes műsor a Spektrumon: a brit tudósok nem viccelnek – se a teával, se a tudománnyal

Lesz ma egy érdekes műsor a Spektrumon: a brit tudósok nem viccelnek – se a teával, se a tudománnyal

Üldögél a nő, amikor két majom az ölébe toppan és szexelni kezd (videó)

Üldögél a nő, amikor két majom az ölébe toppan és szexelni kezd (videó)

Utoljára árulta el a Netflix, pontosan hány új előfizetőt szereztek

Utoljára árulta el a Netflix, pontosan hány új előfizetőt szereztek

Egy francia nagy bank már teszteli a jövő bankkártyáját, ezt öröm lesz használni

Egy francia nagy bank már teszteli a jövő bankkártyáját, ezt öröm lesz használni

Politikusok is megirigyelnék: ilyen egy agresszívabbá tett VW Transporter

Politikusok is megirigyelnék: ilyen egy agresszívabbá tett VW Transporter