szerző:
hvg.hu

A zenész szerint jövőre van az utolsó halvány esély, hogy leválthassa az ország a Fideszt, egyébként 30-40 évig marad minden, ennyi az autokráciák szavatossági ideje.

Lovasi Andrással a Magyar Narancs közöl interjút, amelyben, bár azt mondja a magyar közéletről, hogy "kurvára unom, meg amúgy is, mit mondjak?", néhány szót mégis ejt az állapotainkról.

"Matematikailag csak úgy lehet ezt a kormányt leváltani, ha a balosok meg a kispártok az LMP-től a Momentumig összehoznának egy választási koalíciót a Jobbikkal. Ennek a koalíciónak az lenne az egyetlen célja, hogy a Fidesz–KDNP-kormányt elküldjék, ami azért lenne fontos, mert szerintem ez az utolsó esély, hogy ez választásokon történjen meg. Ha nem így lesz, márpedig úgy tűnik, hogy nem, akkor úgy harminc-negyven évig maradhat, ami most van, kábé ennyi az autokráciák és diktatúrák szavatossági ideje…” – magyarázza például, és hozzáteszi, ha lenne egy ilyen összefogás, akkor szívesen lenne plakátfiú, "mert ahogy Orbán Viktor mindig mondja, össze kell fognia az országnak! Ez igaz – csak éppen az ellen a tizenvalahány ember ellen, aki most a markában tartja".

Megjegyzi, elmondhatja például a Narancsban, hogy "hú b*zmeg, mennyire utálom a Fideszt", de "minek, ha csak azokhoz beszélnék, akik ugyanúgy utálják, mint én".

A zenész egyébként nem tartja magát sztárnak, hiszen "akit egy kocsmában hátba lehet b*szni, az nem sztár", és egy Kossuth-díjnak sincs feltétlen nagyobb tétje, mint "a karakószörcsöki kocsma bal sarkában tök részegen elmondott rettenetes szónoklatnak".

Az interjú a csütörtöki lapszámban jelenik meg.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!