Bicsérdi Ádám
Bicsérdi Ádám

A The Qualitons és a Bohemian Betyars is készülhet az austini SXSW fesztiválra. Aki nincs ott a tengerentúli zeneipar fontos embereiből ezen a rendezvényen, az nem is létezik.

Nyilvánosságra hoztak egy újabb nagy adag fellépőt az austini South By Southwest (SXSW) fesztivál kínálatából, és az előadók névsorában hosszú idő után magyar zenekarok is szerepelnek: a The Qualitons és a Bohemian Betyars is ott lesz a nagyszabású seregszemlén 2018 márciusában.

Az SXSW-re eddig korábban a The Moog (2012-ben) és az Ivan & The Parazol (2013-ban) jutott el, utóbbi zenekar sokat köszönhet az itt szerzett ismeretségeknek, hiszen többek között ennek köszönhetően vehették fel új dalokat az egyik leghíresebb Los Angeles-i stúdióban.

Az SXSW az amerikai zeneipar legfontosabb szakmai eseménye, a rengeteg koncert mellett szakmai rendezvények és vetítések kísérik a programot, rengeteg előadó egy itteni jó szereplésnek köszönhetően lépett nagyot előre karrierjében.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
ZN Kult

5 liter kannásbor, népzene és punk – ez a recept a külföldi sikerre?

Az egyik kereskedelmi tévé felkérésének eleget tettek, de bohócot azért nem csinálnának magukból. Egyetlen politikai rendezvényen tartott koncertjüket utólag már bánják, a hazai sikerek után pedig már a világkörüli turnét szervezik – nem is állnak rosszul, Etiópia és Új-Zéland már válaszolt nekik. Ismerjék meg az idén már a fesztiválok nagyszínpadán feltűnő Bohemian Betyarst!

Bicsérdi Ádám Kult

Mit ér a zene külföldön, ha magyar?

Miért nem kell sajnálni a külföldi turnéra adott állami támogatást a Tankcsapdától? Miért fontos, hogy magyar zenekarok legyenek külföldi fesztiválokon, és miért kell támogatni a vidéki klubokat? Egyáltalán miért nyújtson támogatást zenészeknek az állam? Év eleje óta az A38 csapata bonyolítja a Cseh Tamás Programiroda feladatait, így a magyar zene külföldi jelenlétéről is rengeteg tapasztalat gyűlt össze már ennyi idő alatt.

A Fendi ezerdolláros sálját nehéz nem egy vaginának látni

A Fendi ezerdolláros sálját nehéz nem egy vaginának látni

Titkolja a kormányhivatal, hány fát kell kivágni a Gellért-hegyi sikló miatt

Titkolja a kormányhivatal, hány fát kell kivágni a Gellért-hegyi sikló miatt

Erre induljon, ha külföldön keresne munkát

Erre induljon, ha külföldön keresne munkát

Kamu államtitkárral találkozott a Képviselői Irodaházban, így csaltak ki 23 millió forintot egy vállalkozótól

Kamu államtitkárral találkozott a Képviselői Irodaházban, így csaltak ki 23 millió forintot egy vállalkozótól

Megvan a lista, ők világíthatják át hamarosan az MTA-t

Megvan a lista, ők világíthatják át hamarosan az MTA-t

A nyugdíjpiacra is beléphet az állam

A nyugdíjpiacra is beléphet az állam