Bicsérdi Ádám
Bicsérdi Ádám
Tetszett a cikk?

A The Qualitons és a Bohemian Betyars is készülhet az austini SXSW fesztiválra. Aki nincs ott a tengerentúli zeneipar fontos embereiből ezen a rendezvényen, az nem is létezik.

Nyilvánosságra hoztak egy újabb nagy adag fellépőt az austini South By Southwest (SXSW) fesztivál kínálatából, és az előadók névsorában hosszú idő után magyar zenekarok is szerepelnek: a The Qualitons és a Bohemian Betyars is ott lesz a nagyszabású seregszemlén 2018 márciusában.

Az SXSW-re eddig korábban a The Moog (2012-ben) és az Ivan & The Parazol (2013-ban) jutott el, utóbbi zenekar sokat köszönhet az itt szerzett ismeretségeknek, hiszen többek között ennek köszönhetően vehették fel új dalokat az egyik leghíresebb Los Angeles-i stúdióban.

Az SXSW az amerikai zeneipar legfontosabb szakmai eseménye, a rengeteg koncert mellett szakmai rendezvények és vetítések kísérik a programot, rengeteg előadó egy itteni jó szereplésnek köszönhetően lépett nagyot előre karrierjében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
ZN Kult

5 liter kannásbor, népzene és punk – ez a recept a külföldi sikerre?

Az egyik kereskedelmi tévé felkérésének eleget tettek, de bohócot azért nem csinálnának magukból. Egyetlen politikai rendezvényen tartott koncertjüket utólag már bánják, a hazai sikerek után pedig már a világkörüli turnét szervezik – nem is állnak rosszul, Etiópia és Új-Zéland már válaszolt nekik. Ismerjék meg az idén már a fesztiválok nagyszínpadán feltűnő Bohemian Betyarst!

Bicsérdi Ádám Kult

Mit ér a zene külföldön, ha magyar?

Miért nem kell sajnálni a külföldi turnéra adott állami támogatást a Tankcsapdától? Miért fontos, hogy magyar zenekarok legyenek külföldi fesztiválokon, és miért kell támogatni a vidéki klubokat? Egyáltalán miért nyújtson támogatást zenészeknek az állam? Év eleje óta az A38 csapata bonyolítja a Cseh Tamás Programiroda feladatait, így a magyar zene külföldi jelenlétéről is rengeteg tapasztalat gyűlt össze már ennyi idő alatt.