szerző:
hvg.hu

Kerényi Miklós Gábor elismerte, valóban elfenekelhetett egy 13 éves gyereket, ami szerinte pedagógiai hiba volt.

Az Operettszínház állásából felfüggesztett művészeti vezetője már többször megszólalt zaklatás-ügyben. Lapunknak korábban úgy nyilatkozott, hogy az ellene felhozott esetek egy olyan oktatási folyamat játékos részei voltak, amelyek kölcsönösségen alapultak, és nem volt szexuális töltetük. Bocsánatot is kért azoktól, akiket esetleg megbántott, amit az egyik érintett, Maros Ákos nevetségesnek tart.

A lokal.hu most arról kérdezte a rendezőt, hogy többek között egy 13 éves kisfiú is az áldozatai között lehetett, azt állítja a ma már felnőtt fiatalember, hogy valóban 13 éves volt, amikor Kero egy fafogassal „iszonyatos erővel” megütötte.

Kerényi úgy gondolja, nincsenek áldozatai, „de ha van olyan, akit megbántottam, keressen fel bátran és nagyon szívesen meghallgatom és elnézést kérek tőle”.

Mint mondta, hallott a 13 éves fiúról, aki kapott egyet a fenekére. „Én úgy szocializálódtam, és az összes korombeli ember Magyarországon, hogy egy iskolában, egy edzésen vagy szakkörben ha egy ilyen történik, abban semmi különös nem volt. Sokan sokkal szívesebben vállalták, mint hogy intőt vagy egy hosszas lelkifröccsöt kapjanak. Nem emlékszem, de nem zárom ki, hogy történhetett ilyen eset. Ha igen, akkor vállalom, hogy ez egy pedagógiai hiba volt, de hangsúlyozom: nem volt benne semmi olyasmi, ami miatt ezt szexuális zaklatásnak lehetne nevezni. Nem látom az egész helyzetet és a bűnt benne.”

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!