szerző:
hvg.hu

Maros Ákos szerint Kerényi elbagatellizálta a bocsánatkérést.

Maros Ákos színész, táncos volt az első, aki arccal és névvel a nyilvánosság elé állva elmondta: Kerényi Miklós Gábor 1994-ben vállfával elverte a fenekét egy szegedi kollégiumi teremben. Az akkor épp 18 éves Maros először azt hitte, Kerényi csak viccel, mikor azzal jött, elfenekeli. Kerényi – amolyan Marton László-s módon – bocsánatot kért azoktól, akik úgy érzik, megbántották, majd több interjúban magyarázta tettét. A hvg.hu-nak azt mondta, az ellene felhozott esetek egy olyan oktatási folyamat játékos részei voltak, amelyek kölcsönösségen alapultak, és nem volt szexuális töltetük. A rendező azt mondja, egész egyénisége szabálytalan, de a történetek mögött nem volt valódi zaklatás, abuzálás, szexuális erőszak.

Maros Ákos visszaválaszolt Kerényinek:

Kerényi Miklós Gábor nevetséges bocsánatkérését – már amennyiben ez a bagatellizált nyilatkozat annak tekinthető –
annyival mindenképpen kommentálnám, hogy egy fiatal táncos vállfával történő elfenekelése nálam nem tartozik sem a "művészi érzékenység és a teljes belefeledkezés", sem pedig "a mérhetetlen művészi szabadságvágy okán" elfogadható viselkedésbe.

Maros története után az Operettszínház azonnali hatállyal kirúgta Kerényit, aki amúgy vasárnap kérte nyugdíjazását.

Kedden majdnem megszólalt az a fiú is, aki 13 éves volt, mikor Kerényi szintén egy vállfával elfenekelte. Az eset az Operaházban történt, 1992-ben. Mint kiderült, az ő története is szerepelt a vasárnap névtelenül megjelent Index-cikkben, ahol nem írták le a korát. A férfi azt üzente az ATV-nek, nem nyilatkozik, de bíróság előtt vállalja a történetét.

©
Ha tud olyanról, ami az ügy tisztázásához közelebb vihet, írjon nekünk az [email protected] címre.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!