szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Magyar Hírlap kiadóját egy kirekesztőnek ítélt írás miatt 150 ezer forintos, a Story5, a 4-es csatorna és a Galaxy TV médiaszolgáltatóját a reklámszabályok megsértése miatt 360 ezer forintos bírsággal sújtotta a Médiatanács.

Az NMHH közleménye szerint a testület megállapította, hogy a Magyar Hírlapban és annak internetes oldalán július 10-én megjelent, Eddig és ne tovább! Ideje levernünk a cölöpöket című cikk révén kirekesztő tartalmat közölt.

A médiatanács eltávolíttatta a honlapról az írást, bírság megfizetésére és a jogsértés tényéről tájékoztató közlemény közzétételére  kötelezi a médiaszolgáltatót; ezt a határozat jogerőre emelkedésétől számított három napon belül köteles úgy publikálni, hogy a honlap megnyitásakor a teljes információ folyamatosan olvasható legyen a közzétételtől számított hét napon keresztül.

A cikk szerzője az írásban a Budapest Pride apropóján a melegek alapvető jogainak korlátozására tett javaslatokat – jelezték.

A közlemény szerint azért bírságolták meg a Story5, a 4-es csatorna és a Galaxy TV médiaszolgáltatóját, a Digital Media and Communications Zrt.-t, mert az július és szeptember között újra – összesen 12 alkalommal – túl hangos reklámokat tett közzé.

A grémium a bírságok kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, illetve mértékét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lefilmezték, ahogyan autó csapódik az M7-esen a közútkezelő nagy sárga dobozába

Lefilmezték, ahogyan autó csapódik az M7-esen a közútkezelő nagy sárga dobozába

Szájer József kilépett a Fideszből

Szájer József kilépett a Fideszből

Tóta W.: József és a színes, szélesvásznú bunga-bunga

Tóta W.: József és a színes, szélesvásznú bunga-bunga