szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kiss Tibor és Vastag Gábor hobbiprodukciója új dalát mutatja be. Az Otthon lenni című dal és annak klipje első alkalommal a hvg.hu-n látható és hallható. A duó februártól koncerteken is bemutatja szerzeményeit.

Az Aranyakkord olyan „maradék” dalok gyűjteménye, "amiket kiköpött magából a kanapé", de még nem fértek be sehova, mondják a zenészek. Egy dalspájz. A zenészek az alábbi videóban beszélnek róla bővebben:

Első daluk az Üzenet van, egy a cigarettaszünetekben összezenélt szerelemgyerek, az Üzenet nincs című Quimby-szám folytatása, aztán az elmúlt hónapokban Kiss Tibi Facebook-oldalát több, telefonnal rögzített szerzemény is felbukkant. Most pedig itt az Otthon lenni valahol, melynek klipje – sinco munkája – azokat a pillanatokat mutatja be, ahogyan ezek a dalok születnek a második otthonukként is szolgáló próbateremben.

„Csak leültem a kanapéra, és kiesett a hangszerből. Vastika mellém ült, és elkezdtük játszani ketten, tíz perc múlva már jól szólt. Aztán felöltöztettük képességeink és lehetőségeink szerint, és segítségül hívtunk pár zenészt a Quimbyből – meséli a dalról Tibi. – Tábortűzi hangulatú, egyszerű dalocska, alteres, kicsit koszos kelet-európai country-ízzel. Szövegében kicsit közéleti, moralizálós, filozofálós történetmesélés, egyszerre kicseng belőle a kétségbeesés és a remény, egyszerre vannak jelen tanulságok és lelki szükségletek. Egy óhaj, némi iróniával, az otthonlevés dialektikája, képies western világba csomagolva. Közhelyből indulunk, mert a mi közhelyeinkről van szó, a mi világunk kering a dal fókuszában, összehoz minket, és nem minősít. Könnyed elmélkedés utazóknak, vezetés mellé különösen ajánlott.”

Az Aranyakkord idén kilép a próbateremből és februárban négy koncertet is adnak: február 1-jén Komáromban, 15-én Székesfehérváron, 22-én pedig Budapesten, a Barabás Villában dupláznak – itt az esti koncertre már minden jegy elkelt. Újabb Aranyakkord-szösszenetekért pedig érdemes Kiss Tibi Facebook-oldalát követni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!