szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sokan próbáltak helyet találni a darabnak Baranyában, végül Szigetváron tartják meg az előadást.

Mint azt megírtuk, május 27-én Pécsen a Zsolnay Színházban lépett volna fel Alföldi Róbert az Átrium Igenis, miniszterelnök úr! című darabjában, de a jegyértékesítést hirtelen leállították, majd a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. indoklás nélkül azt közölte a darab szervezőivel, hogy a leszervezett és leegyeztetett pécsi előadás megtartását nem vállalják.

Az Átrium Színház most azonban közölte, hogy a darabot mégis megtartják, de a pécsi színház helyett Szigetváron fogják előadni. 

Az Átrum közleményében azt írta, a lemondás után számos pécsi, Pécs környéki cég, egyesület és magánszemély fejezte ki felháborodását és együttérzését feléjük, valamint többen helyet, segítséget, támogatást ajánlottak fel az előadás megtartásához. "Ezt ezúton is nagyon szépen köszönjük nekik! Az elmúlt napokban sokan sok mindent megtettek azért, hogy a baranyai közönség láthassa a produkciót" – írják. 

Május 27-én végül két előadást is tartanak, az egyiket délután fél 4-kor, a másikat este 7-kor Szigetváron, a Vigadó Kulturális Központban. A jegyeket szombaton délután 4 órától kezdik árusítani online, Budapesten az Átrium jegypénztárában, a Szigetvári Vigadó Kulturális Központ jegyirodájában, valamint az Interticket országos hálózatában.

A csipkelődő darabban a miniszterelnököt Hevér Gábor játssza, Alföldi Róbert a miniszterelnök kabinetfőnökét alakítja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!