szerző:
hvg.hu

Magyar Hang néven és hetilapként folytatja a korábban tartós finanszírozási problémák miatt megszűntetett Magyar Nemzet. Az új, 24 oldalas újságot készítő csapat a Nemzet egykori munkatársaiból áll majd, de külsősökkel is számolnak.

Május 8-án újabb szamizdat számmal jelentkezik a választások után bezárt napilap, május 18-tól pedig hetilapként él tovább – írja a Zoom.hu, amelynek György Zsombor, a Magyar Nemzet utolsó főszerkesztő-helyettese beszélt a részletekről.

Május 8-tól kijövünk a nulladik számmal, a parlament előtti tüntetésen 20 ezer példányt árulunk majd, kézből. Május 18-tól pedig hetilapként, Magyar Hang néven élünk tovább

– nyilatkozta a portálnak György Zsombor.

Mint ismert: áprilisban jelentették be, hogy tartós finanszírozási problémák miatt megszűnik a Magyar Nemzet, annak online kiadása, valamint a Lánchíd Rádió. A Hír TV ugyan megmaradt, de többeket elbocsátottak, műsorok szűntek meg.

A döntéssel kapcsolatos hírek után felmerült, hogy Ungár Péter LMP-s elnökségi tag felvásárolná a lapot, de ez végül nem történt meg, és a jelek szerint már nem is fog: Ungár elmondása szerint Simicska Lajos irreális árat kért a Magyar Nemzetért.

A hetilapként újjáéledő újságról szólva György Zsombor azt mondta, május 18-tól előfizetéssel szállítják az olvasókhoz, ennek díja 450 forint lesz, az utcai példányt pedig 500 forintba kerül majd.

Épp most jövök a Magyar Postától, megegyeztünk, május 18-tól előfizetéssel szállítják az olvasókhoz, ennek díja 450 forint lesz. Az utcai áruspéldány pedig 500-ba kerül, péntekenként jelenünk majd meg

– mondta György Zsombor, hozzátéve, hogy tudja, hogy sokaknak ez az összeg magas, de ennél olcsóbban nem lehet megoldani a megjelenést.

A törzscsapat 20-25 emberből áll majd, külsősökkel is számolnak, de mindenki a Magyar Nemzet volt munkatársa. Olyan ismertebb nevek is vannak, mint Torkos Matild, Szerető Szabolcs, Lukács Csaba, Puzsér Róbert és Marabu. Első időszakban mindenki társadalmi munkában dolgozik majd a 24 oldalas újságon György szavai szerint.

Egyelőre persze társadalmi munkában, mindenféle fizetés nélkül dolgoznak a számokon a Magyar Hang közreműködői. A hvg.hu megtudta, nem lesz kampány az előfizetés propagálására sem, és pár szám után össze kéne jönnie egy elég magas, tizenvalahányezres előfizetői tábornak. Állítólag vannak ígéretek befektetők vagy hirdetők felől, hogy ha ígéretes lesz a kezdés, beállnak a lap mögé, és az ellenzéki oldalon zajló pezsgő élettől is azt várják, hogy segít a lap beindulásában. Az újságírók egyelőre otthonról dolgoznak, ha a lehetőségek engedik, bérelni fognak egy irodát is.

Az újság tematikája a tervek szerint hasonló lesz, mint az az egykori szombatonként megjelenő Magyar Nemzet Magazinnak, de kicsit több közélet és politika lesz benne.

A lapot az előző szamizdat számhoz hasonlóan Pozsonyban nyomják, mert Magyarországon nem találtak olyan céget, aki az ellehetetlenült piacon vállalta volna.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Itt megtalálja a YouTube legjavát

Itt megtalálja a YouTube legjavát

Ultraritka ásványt találtak egy 300 millió éves meteoritkráterben

Ultraritka ásványt találtak egy 300 millió éves meteoritkráterben

Videó: javításra vitt Porschéval száguldozott az autószerelő

Videó: javításra vitt Porschéval száguldozott az autószerelő

A poloska a kórházakban már veszélyforrás, nem csak kellemetlen élmény

A poloska a kórházakban már veszélyforrás, nem csak kellemetlen élmény

212 milliós mínuszban a szombathelyi uszoda

212 milliós mínuszban a szombathelyi uszoda

A városban élő patkányok igazi gourmet-k a vidékiekhez képest

A városban élő patkányok igazi gourmet-k a vidékiekhez képest