szerző:
hvg.hu

Olvasásnépszerűsítő kampányba kezdett a Bookline. És mi volna jobb erre, mint Örkény néhány egypercese?

A kampány ötletgazdái azon gondolkodtak, hogyan is érhetnék el a folyton mobilozó embereket. Kézenfekvőnek tűnt, hogy mivel úgyis mindenki folyamatosan képeket néz, szavakat alakítsanak képpé, és így olvastassák meg az embereket.

Örkény Istvánnak nemrég jelent meg az összes Egypercese egy kötetbe rendezve, ezért elkészítettek 7 Egypercest 7 kisfilm formájában. Így olvasásra „kényszerítik” a nézőket, akiknek így már egy perc alatt irodalmat csempésznek a mindennapjaikba.

A filmeket váratlan és nem szokványos helyeken – koncerteken, mozikban, színházakban és máshol – vetítik, ahol amúgy nem szoktak olvasni az emberek.

Itt már megnézhetnek hármat – s mindez simán belefér, mondjuk két metrómegálló között.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!