szerző:
hvg.hu

A 74 éves rockikon a magyarországi koncertjéhez hasonlóan Bécsben sem rejtette véka alá politikai véleményét. Roger Waters számára Trump, Putyin, az osztrák kancellár Sebastian Kurz, Zuckerbeg és Orbán Viktor a főgonoszok.

Az évtizedek során a Pink Floyd-gitáros Roger Waters véleménye a világról nem sokat változott. Rendesen átpolitizált koncertjein továbbra is felszólal a rasszizmus, az atomfegyverek, a háborúk és a korrupció ellen. A május eleji magyarországi fellépésén Trumpot ledisznózta, a mögötte lévő kivetítőn pedig magyar szöveggel üzent a közönségének, miszerint "kurvára nem" szabad megbízni a kormányban.

Waters szerda este Bécsben is fellépett, itt Mark Zuckerberggel szemben ellenállást hirdetett, majd pedig a kivetítőn listázta a neofasizmus szerinte feltörekvő nagyurait. Így került Orbán Viktor Putyin, Trump, Sebastian Kurz, Le Pen és Nigel Farage társaságába.

Ezt követően Roger Waters hozzátette, hogy amúgy "disznók irányítják a világot", és "basszák meg a disznók". Mindeközben mögötte a kivetítőn – a Die Presse beszámolója szerint – Donald Trump nevetett gonoszan, meztelenül, apró pénisszel.

Budapesti koncertbeszámolónkat itt olvashatja.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!