szerző:
V.É.

Biztos ránk tartozik, mit gondol vagy állít az egyik fél a válás okáról? És ezt tényleg az állítólag megcsalt féltől kellett megtudnunk?

Álságos lenne azt mondani, hogy ha Hosszúék a házasságuk boldog epizódjait megosztották a közösségi oldalaikon (sőt egy egész brandet építettek erre a kapcsolatra, és a bele fektetett érzelmi munkára), akkor a boldogtalanságuk is a nyilvánosságra tartozik. Nem igaz. A boldogságukat KÖZÖSEN osztották meg, közös döntés volt, hogy mit mutatnak meg a magánszférájukból. Viszont mostantól (hogy a válásuk véglegesnek tűnik) bármit osztanak is meg a felek a kapcsolatuk felbomlásáról, azt már nem közösen, nem egymás beleegyezésével teszik – és innentől fontosak lesznek a határok. Ezt a határt lépte most át Shane Tusup a Facebookon posztolt közleményével.

A nyilvánosságot ugyanis lehet tájékoztatni és lehet használni. Hosszú Katinka az előbbit tette, amikor a (most már elérhetetlen Facebook-oldalán) közölt egy hírt – miszerint munka- és magánéleti kapcsolatuknak most már tényleg vége –, és adott rá egy hivatalos, de épp elégnek tűnő indokot. A teljes szakításhoz ezek szerint magánéleti problémák vezettek. Szó szerint így hangzott:

Shane-nel nem sikerült a magánéleti problémáinkat rendezni, így a továbbiakban nem az ő vezetésével készülök.

Shane Tusup viszont megkezdte az úgynevezett szennyes kiteregetését, és olyan részletgazdagon mutatta be ezeket a magánéleti problémákat, hogy erre minden bulvároknyomozó elalélna. Shane Tusup, azzal az ürüggyel, hogy „megérdemlitek az igazságot”, fogta a volt felesége magánszféráját, és kipakolta a nyilvánosság elé, ráadásul magával rántott egy harmadik embert is, névvel, arccal.

Csakhogy, amikor az edző azt írja, „bevallotta nekem” az nem azt jelenti, hogy bevallotta a nyilvánosságnak (vagy hogy feltétlenül igaz Tusup állítása). És bármennyire is sértve érzi magát Tusup, volt feleségének magánszféráját tiszteletben kell/kellene tartania.

A házasságok már csak olyanok, hogy bármennyire szilárd alapokon nyugszanak is, jó néhány ilyen élettársi szövetség felbomlik. Közszereplőknél ez óhatatlanul a nyilvánosság előtt zajlik, és szerencsés lenne, ha a nyilvánosság is megérezné, hol van az a határ, amelyen túl az ügy már nem tartozik rá.

Azt viszont kimondhatjuk, hogy végre társadalmi párbeszéd zajlik a házasság intézményéről, mert Shane Tusup Facebook-oldalán minden kommentelő párkapcsolati szakértő lett: ki kezdte, ki a hibás, kinek mit illik – még szerencse, hogy más házasságáról mindenkinek van véleménye.

Miközben tényleg az égvilágon semmi közünk hozzá.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Erre a befejezésre nem számítanál: a bácsi és a hinta

Erre a befejezésre nem számítanál: a bácsi és a hinta

1000 hajóbalesetből 700-at ember okoz: az Intel és a Rolls-Royce kitalálta a megoldást

1000 hajóbalesetből 700-at ember okoz: az Intel és a Rolls-Royce kitalálta a megoldást

Szocialista sportkocsi: íme a legdrágább hazai régi Skoda, egy remek Rapid

Szocialista sportkocsi: íme a legdrágább hazai régi Skoda, egy remek Rapid

Vezető kárpátaljai magyar politikusok ellen indult plakátkampány Ukrajnában

Vezető kárpátaljai magyar politikusok ellen indult plakátkampány Ukrajnában

Kósa Lajos Demeter Márta nemzetbiztonsági felülvizsgálatát kezdeményezi

Kósa Lajos Demeter Márta nemzetbiztonsági felülvizsgálatát kezdeményezi

Hódmezővásárhelyen közmunkások segítették a Kétfarkú buszmegálló-építését

Hódmezővásárhelyen közmunkások segítették a Kétfarkú buszmegálló-építését