szerző:
hvg.hu

Új életre kelt a 22 évvel ezelőtt írt daluk, de nem ettől olyan boldogok.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

Emlékeznek még, hogy a világbajnokság kezdetén összegyűjtöttük a legjobb focis popslágereket? Köztük volt a The Lightning Seeds Three Lions (Football's Coming Home) című slágere, amit két futballőrült brit komikussal, az akkoriban a futball témájú tévéműsort, a Fantasy Football League-et vezető David Baddiellel és Frank Skinnerrel közösen írtak még 1996-ban.

A dal két évvel később, új szöveggel is nagyot futott, a szurkolók pedig még mindig emlékeznek rá: állandó része a repertoárjuknak az oroszországi stadionokban és szerte az Egyesült Királyság valamennyi kocsmájában, ahol nézni lehet az angolok vébémeccseit. Sőt, sokan még otton is belekezdenek, ha a csapat szekere szalad, és megalapozza a jó hangulatot. Például olyan partikon, amilyet Alan Shearer csapott Gary Linekerrel és Jürgen Klinsmannal.

Nem csoda, hogy a szám a napokban a Spotify-on is tarol, és lassan, de biztosan araszol felfelé a brit slágerlistán.

Örül ennek a két komikus is, akik összejöttek szombat délután, hogy megnézzék: a háromoroszlánosok legyőzik-e a háromkoronásokat a legjobb nyolc között, és így 28 év után ismét kiharcolják-e a részvételt az elődöntőben. A kétgólos siker után pedig közös képet is posztoltak a Twitterre, boldogságban úszva: Skinner épp egy hatalmas puszit nyom a haverja arcára.

Kiadják vajon még újabb szöveggel, ha teljesül az álmuk, és az angolok végre újra vb-t nyernek 1966 után először?

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!